anp
Volledig scherm
© anp

Ketamine aan sterke opmars bezig in uitgaansleven: “Kans op overdosis is groot”

Bijna 26,7 procent van de Belgische respondenten van de Global Drug Survey verklaart ketamine te gebruiken, het hoogste cijfer ooit. De wereldwijde bevraging over drugs wordt bij ons door Hogeschool HOGent uitgevoerd. De populairste legale drug blijft in België alcohol, met 91,2 procent van de respondenten die het gebruiken. Bijna 70 procent van de respondenten, die wel geen afspiegeling vormen van de algemene bevolking, gebruikte het laatste jaar cannabis. Als cannabis gelegaliseerd wordt, pleiten de meeste gebruikers zelf voor duidelijke waarschuwingen omtrent de gezondheidsrisico’s.

31 reacties

 • Keanu Mattheeuws

  4 jaar geleden
  Het enigste wat je moet doen is goed dozeren dan kan dat zeker geen kwaad en dan is een overdosis zeker onmogelijk voor de mensen die dit doen
 • stijn digger

  4 jaar geleden
  Ketamine is binnenkort verkrijgbaar in de apotheek als neusspray,. Werkt tegen depressie.... Ketamine is geen bucht hoor.
 • Joris Peeters

  4 jaar geleden
  Een goede raad : blijf van alle drugs af. De duitsers hebben daar een betere naam voor : "Rauschgift". Letterlijk een gif dat een roes veroorzaakt. Overigens bezorgen druggebruikers enorme overlast zowel voor de maatschappij (misdrijven om aan hun drugs te geraken) als voor de ziekenzorg die onbetaalbaar wordt.
 • Gaston Foubert

  4 jaar geleden
  Wie denkt dat legalisering minder criminaliteit zal teweegbrengen zit ernaast. De prijzen in het criminele milieu zullen zakken om competitief te blijven en er zal meer rommel toegevoegd worden met meer ellende tot gevolg. Of denken jullie dat apothekers geen winst willen maken. Vele legale voedingssupplementen zijn online al heel wat beterkoop dan in de apotheek.
 • Gaston Foubert

  4 jaar geleden
  @Christophe Spildooren, er is nu nog geen geld genoeg voor gezondheidszorg en u zou er nog drugsverslaafden bij willen op kosten van de normale mensen?!
 1. Zuhal Demir geeft alsnog subsidie van 1,4 miljoen euro aan KU Leuven, wel extra voorwaarde
  7

  Na verkrach­tings­zaak KU Leuven geeft Zuhal Demir alsnog subsidie van 1,4 miljoen euro, wel extra voorwaarde

  De KU Leuven krijgt dan toch via Toerisme Vlaanderen de geplande 1,4 miljoen euro relancesteun, een subsidie die Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir 'on hold' had gezet naar aanleiding van een verkrachtingszaak aan de Leuvense universiteit. Op vraag van de N-VA-minister komt er wel een extra voorwaarde. Binnen het geplande project moet er "permanente aandacht voorzien zijn voor de problematiek van grensoverschrijdend gedrag en dit in samenspraak met slachtofferorganisaties", meldt het kabinet.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.