BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kersverse staatssecretaris Asiel en Migratie Sammy Mahdi: “Mijn huidskleur bepaalt mijn gedachten niet”

Sammy Mahdi (CD&V), de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie, heeft vandaag zijn beleidsplannen uit de doeken gedaan in VTM Nieuws. Hij gaat voor een “goed, kordaat en humaan beleid” en wil inzetten op het verhogen van de terugkeercijfers. Opvallend: de staatssecretaris benadrukt zijn centrumrechts profiel en stelt dat zijn huidskleur zijn gedachten niet bepaalt.

25 reacties

 • boris paesen

  11 maanden geleden
  Als je gaat voor een Kordaat terugkeerbeleid ben je al verkeerd bezig. Je moet er voor zorgen dat de mensen die geen recht op asiel hebben nooit hier geraken. Op die manier is er plaats en geld genoeg voor diegene die echt hulp nodig hebben.
 • André Van Elslande

  11 maanden geleden
  Die man meent het goed maar zijn partij zit in een coalitie waar ze niets zal te zeggen hebben. De Vivaldi regering heeft de stemmen van de CD&V niet nodig om bij meerderheid te beslissen. De Cd&V zal zeer slecht uit deze coalitie komen wat men maar beweert. De nieuwe voorzitter heeft ten andere tegen 27 % van de congresleden en zonder rekening te houden met de achterban zijn "karre" gekeerd. Zo iets wordt afgestraft.
 • Spike Björk

  11 maanden geleden
  Stoppen met geld te geven aan mensen die hier nog nooit iets hebben bijgedragen zou al een hele verbetering zijn. Al wat ze willen is geld, maar zich daarvoor aanpassen aan de westerse normen en waarden, is teveel gevraagd. We gaan zien wat zijn beleid geeft.
 • John Dupont

  11 maanden geleden
  In deze barre tijden is het toch te zot voor woorden dat men nog meer ellende binnen haalt. Andere landen grijpen in en wat doet men hier ??
 • Didi Bellens

  11 maanden geleden
  Eerst zien en dan geloven want beloven kunnen ze allemaal. Begin al eerst met de grenzen te sluiten, geen asielzoekers meer binnen laten en zeker geen geld meer geven zie naar Nederland. En wacht maar af waar de asielzoekers zullen gaan als ze hun grenzen sluiten, of moet ik er een tekening bij maken. Ik hoop echt waar dat het hem lukt en er eindelijk een einde komt aan het gratis weggeven van geld en allen binnen te laten kopen. Succes Mr.Mahdi maar ik vrees dat het niets zal worden.
 1. Federale regering maakt plan om plastic voor eenmalig gebruik uit te faseren

  Federale regering maakt plan om plastic voor eenmalig gebruik uit te faseren

  De federale regering heeft vrijdag een flinke stap gezet richting de uitfasering van plastic voor eenmalig gebruik. Er komt een verbod op lichte plastic draagtassen, op een aantal uitzonderingen na. Ook plastic bestek, borden, rietjes en roerstaafjes worden in de ban geslagen. Dat staat in een koninklijk besluit van minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) waarvoor de ministerraad het licht op groen heeft gezet.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.