Laura Schuyesmans (27).
Volledig scherm
Laura Schuyesmans (27). © Photo News

Kersverse covoorzitster van Jong Groen (27) lijdt aan chronische ziekte: “Ik zit wellicht in de laatste tien jaar van mijn leven”

De kersverse covoorzitster van Jong Groen, Laura Schuyesmans (27), is chronisch ziek. In een interview met ‘De Krant van West-Vlaanderen’ vertelt ze vrijdag openhartig over haar kwelduivel en waarom ze zich ondanks haar ziekte toch intens politiek engageert. “Ik zit wellicht in de laatste tien jaar van mijn leven. Ik wil daarin het verschil maken voor de mensen die na mij komen", zegt ze. “Op sommige dagen crash je gewoon in de zetel”, vertelt ze in onderstaande video. “Je weet gewoon: elk gesprek met de dokter zal een slecht nieuws gesprek zijn.”

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. ONZE OPINIE. Lef mis je, wanneer een groene spreekt
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Lef mis je, wanneer een groene spreekt

  Toen was er toch nog één. Want van de vele vissen die rond de stoel van Meyrem Almaci zwommen, hapte er voorlopig en allicht maar één: Jeremie Vaneeckhout. Atypische groene. Gelovige groene, landelijke groene. Houdt van een goed stukje vlees en het moedige midden. Niet te verslijten voor een stedelijke bobo die niet met de voeten tussen de ‘gewone Vlaming’ staat. Al is die stedelijke voeling van belang. In 2019 haalde de partij bijna de helft van haar iets meer dan 400.000 stemmen in de dertien centrumsteden. Enter: Nadia Naji uit Molenbeek. Op papier zijn de twee het perfecte plaatje. Een duobaan, waarvan iedereen op het einde van de dag alsnog naar één persoon kijkt? Vraag het eens aan Jean-Marc Nollet (Ecolo).