Liesbeth Homans legde de eed af bij koning Filip.
Volledig scherm
Liesbeth Homans legde de eed af bij koning Filip. © BELGA

Kersvers minister-president Homans: “Regering zonder Vlaamse meerderheid? Dat risico wil men niet lopen”

N-VA-politica Liesbeth Homans heeft op het koninklijk paleis de eed afgelegd als de eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen. Ook Wouter Beke (CD&V) legde de eed af, hij wordt federaal minister als opvolger van partijgenoot Kris Peeters. Homans wordt minister-president op een moment dat de vorming van een nieuwe Vlaamse regering ‘on hold’ is gezet door Vlaams informateur Bart De Wever. De N-VA-voorzitter wil eerst meer duidelijkheid over de federale regeringsvorming. “Een logische stap”, noemt Homans die beslissing. 

64 reacties

 • Willy Verstraeten

  2 jaar geleden
  Een schande dat Homans de Belgische driekleur een "vod" noemt want hiervoor zijn tienduizenden Belgen gesneuveld in de twee wereldoorlogen. Ook mijn vader die omkwam in Dora een Duits uitroeingskamp. Het ware gelaat van de NVA komt boven want ze willen de vernietiging van ons land en het stichten van een onafhankelijke Vlaamse staat. Dit zal echter NOOIT aanvaard worden door Europa.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  De schijnheiligheid van Beke is ongezien, zelfs voor een CD&V'r. Hij pleit voor de snelle vorming van een regering maar blokkeert zelf de boel door niet eens te willen praten met de tweede grootste partij in Vlaanderen.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  Ben beschaamd om Vlaming te zijn. Voor mijn part verdubbelen de transfers naar Wallonie
 • Michel Van Robbroeck

  2 jaar geleden
  Indien er geen België meer zou bestaan, wel dan is dat het werk van politiekers en media die ons land hebben verscheurd. Maar de mensen op zich, Vlamingen en Franstaligen kunnen het best met mekaar vinden. Ik spreek uit ervaring waarbij ik als Vlaming mijn legerdienst heb vervuld met Franstaligen.
 • Eddy DESMET

  2 jaar geleden
  Nu zullen we letterlijk beleven wat "incompetentie" inhoudt.
 1. De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgeslagen
  LUIK
  3

  De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgesla­gen

  De gaybashing waarbij David P. (42) in Beveren het leven liet, is voor zover bekend het eerste dodelijke homofobe geweldsincident in Vlaanderen. Over de taalgrens moeten we terug naar 2012. In dat jaar kwamen twee homoseksuele mannen om het leven bij los van elkaar staande geweldsdelicten, beide in Luik. Ihsane Jarfi (32) stierf in april, Jacques Kotnik (61) overleed in juli.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan