Reizigers op Brussels Airport
Volledig scherm
Reizigers op Brussels Airport © vincent duterne / photo news

Kerstvakantie is bijna ten einde: dit moet je doen wanneer je terugkeert uit buitenland

De kerstvakantie is bijna afgelopen. Heel wat Belgen zullen uit het buitenland terugkeren. Quarantaine is verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone. Maar wat wordt daarnaast nog meer verwacht van terugkerende landgenoten? Een overzicht.

46 reacties

 • André Van Laethem

  2 weken geleden
  De naievelingen worden gecontroleerd, de rest loopt gewoon weg Wil de regering serieus genomen worden,moeten ze schoon schip maken en eerst alle deelregeringen afschaffen.
 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  Moraal van het verhaal: door de lakse houding van onze regeringen en het niet durven verbieden en verplichten, kunnen er vele extra besmettingen binnenkomen, met alle gekende gevolgen van dien. In andere landen zijn de grenzen reeds dicht sinds maart vorig jaar, en komt men er niet binnen na quarantaine aan de grens (op eigen kosten!) en met een negatieve test! Rara waar de minste besmettingen binnenkomen?
 • HUGO COOLSAET

  2 weken geleden
  Men is nu de vakanties voor het krokusverlof aan het plannen. Wanneer gaat men hier beslissingen nemen? Eén dag na het vertrek van iedereen?
 • Alfred LEEMANS

  2 weken geleden
  Voor de zoveelste keer blijft deze regering achter de feiten aanlopen. Het wettelijke kader voor het opvolgen van de quarantaine moest reeds maanden geleden geregeld zijn. Ook deze minister van Binnenlandse Zaken brengt veel bla bla op TV maar haar daden stellen teleur.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  Foert !
 1. Wat met je verlof in 2021: krijg je evenveel vakantie als je tijdelijk werkloos was? Mag je baas je verplichten om nu al je vakantie in te plannen? Al je vragen beantwoord
  PREMIUM

  Wat met je verlof in 2021: krijg je evenveel vakantie als je tijdelijk werkloos was? Mag je baas je verplich­ten om nu al je vakantie in te plannen? Al je vragen beantwoord

  In januari je vakantie inplannen voor heel 2021? Geen evidentie in coronatijden. Zullen we bijvoorbeeld wel op zomervakantie kunnen gaan? Is het mogelijk om ingepland verlof alsnog te annuleren, als we plots opnieuw in lockdown gaan? En wat met mijn ‘teller’ als ik het voorbije jaar een hele poos tijdelijk werkloos ben geweest? Geert Vermeir van het Kenniscentrum van HR-dienstverlener SD Worx legt uit wat je allemaal moet weten over je verlof in 2021.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown