Illustratiebeeld. Brussels Airport tijdens de kerstvakantie. (18/12/2020)
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Brussels Airport tijdens de kerstvakantie. (18/12/2020) © vincent duterne / photo news

Kerstreizigers legden kiem voor Britse golf in België

Uit de analyses van besmettingen met de Britse variant (B.1.1.7) van het coronavirus blijkt dat reizigers in de kerstvakantie in het buitenland besmet zijn geraakt en het virus na hun thuiskomst verder hebben verspreid in ons land. Dat schrijft De Standaard zaterdag.

126 reacties

 • Luis Catorce

  4 weken geleden
  Dat de zorgverleners nog eens hun achterste aan Decroo en co laten zien zou een goed signaal zijn. Openlijke afkeer van populistische politiekers die in Europa alleen maar berekenen of ze moeten betalen voor solidariteit. Een gericht solidair europees cordon sanitaire tegen de verspreiding van het virus door overbodig reizen te verbieden is de sleutel bij uitstek. De bla-bla in het Europees parlement kan via telewerk.
 • Willy Van Craen

  4 weken geleden
  Onze eerste minister spreekt altijd over uw "gezond verstand" te gebruiken om te reizen. Wat als hijzelf het niet heeft ? Verplicht te reizen dan. Je kan op reis gaan en betaal de boete er gewoon bij de vakantiekost.
 • paul tielens

  1 maand geleden
  paul tielens hier wordt nog alleen gereisd ,op reis , op reis ,op reis ,dat is al wat ik lees
 • Lisa Carpentier

  1 maand geleden
  Als de mensen zich op reis aan de regels hadden gehouden, was er niets gebeurd. Maar dit soort volk houdt zich thuis ook niet aan de regels. Dus moeten de goeie weer samen met de slechte gestraft worden. En iedereen weet toch dat je op een vliegtuig besmet kan worden. Dus als je daar nu op kruipt, ben je een grote dommerik. Maar jammer genoeg geeft het een kettingreactie die ook tot bij de slimme mensen geraakt. En een ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel, hier dus die dommerik.
 • Dirk Dierckx

  1 maand geleden
  Waar zitten de slimme Decroo en de allesweter VDB nu? Elke normale mens had de grenzen gesloten voor plezierreizen van 15/12 tot na Pinksteren.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo