De kerncentrale in TIhange.
Volledig scherm
De kerncentrale in TIhange. © EPA

Kernreactor Tihange 3 wellicht nog tot 15 oktober buiten werking

De kernreactor Tihange 3, die maandag onverwachts was stilgevallen, zal wellicht nog tot 15 oktober buiten werking zijn. Dat meldt uitbater Engie Electrabel. Maandag klonk het nog dat de kernreactor woensdagochtend wellicht zou heropstarten, maar dat lukt dus niet.

8 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Op dat ogenblik draaiden in Halen 2 windmolens op de 14. Meer dan wind genoeg, maar dan moet je al die gratis energie wel capteren, en de windmolens niet stilleggen om voorrang te geven aan de niet regelbare kernenergie.
 • Koen Raspoet

  2 maanden geleden
  Allemaal heel toevallig!!
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Geweldig hé, die o zo "betrouwbare" kernreactoren. Zie Frankrijk. Volgens waarzeggers zouden ze nog 20 jaar lang probleemloos werken. Voor de zoveelste maal nee dus.
 • Wilfried Dylst

  2 maanden geleden
  Men had gisteren al moeten beginnen met nieuwbouw.
 • Renée Verhoeven

  2 maanden geleden
  Gaat men nu ook vermelden dat we voor het ogenblik 2000MW windstroom hebben van de 5000MW geïnstalleerd vermogen? Dat is 3000MW te weinig omdat er niet genoeg wind is en de zon is ook al gepasseerd, dan maar weer volop aardgas stoken zeker uit buitenland, want er is niks anders meer, alles gesloten ten voordele van afwezige hernieuwbaar? Nieuwe centrale moest al lang in aanbouw zijn om gereed te zijn tegen 2030. De groenen gijselen ons al lang genoeg op energie vlak.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.