Archieffoto van de kerncentrale van Tihange in de gelijknamige plaats in de provincie Luik.
Volledig scherm
Archieffoto van de kerncentrale van Tihange in de gelijknamige plaats in de provincie Luik. © EPA

Kernreactor Tihange 3 onverwacht stilgevallen

Kernreactor Tihange 3 is maandag onverwacht stilgevallen, bevestigt uitbater Engie Electrabel aan onze redactie. De kernreactor zou woensdagochtend weer heropstarten.

  1. Nederlandse groep Sligro zal bijna alle Metro-winkels in ons land overnemen, toekomst van Makro-winkels nog hoogst onzeker

    Nederland­se groep Sligro zal bijna alle Me­tro-win­kels in ons land overnemen, toekomst van Ma­kro-win­kels nog hoogst onzeker

    Het Nederlandse Sligro zal negen winkels van horeca-groothandel Metro in ons land overnemen. Dat heeft de Antwerpse ondernemingsrechtbank beslist. Voor de Metro-winkels en ruim 500 werknemers lijkt daarmee een duurzame toekomst verzekerd, maar de toekomst van Makro en de meer dan 1.300 personeelsleden is nog hoogst onzeker. Daar dreigt het faillissement.
  2. Mohamed Abrini “dacht enkel aan ontsnappen” bij aanslag op luchthaven en heeft “elke dag spijt"

    Mohamed Abrini “dacht enkel aan ontsnappen” bij aanslag op luchthaven en heeft “elke dag spijt"

    Mohamed Abrini, de man met het hoedje, dacht naar eigen zeggen alleen maar aan ontsnappen tijdens de aanslagen in Brussel. Naar eigen zeggen heeft hij ook "elke dag spijt" van wat er is gebeurd. Beschuldigde Sofien Ayari zou dan weer actief deelgenomen hebben aan de uitvoering van de aanslagen. Dat staat in de akte van inbeschuldigingstelling, die vandaag wordt voorgelezen op het terreurproces rond de aanslagen.