belga
Volledig scherm
© belga

Kernreactor Tihange 2 weer stilgelegd

Een van de reactoren in de Belgische kerncentrale in Tihange is vandaag stilgelegd. Er waren problemen met een pomp in kernreactor 2 van de centrale, meldt de nucleaire waakhond FANC en wordt bevestigd door uitbater Engie Electrabel. Naar schatting zal de reactor twee weken geen elektriciteit produceren.

16 reacties

 • ro butzen

  1 jaar geleden
  Albert De Vries; groene stroom bestaat niet, danny janssens de centrales worden op zeer regelmatige basis ge-audit en onderzocht door buitenlandse teams en experten en steeds komen ze er uit als bij de beste ter wereld.
 • ro butzen

  1 jaar geleden
  Mensen aub doe nu eens normaal. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal, of hebben jullie nooit eens iets defect. Wees blij dat bij ELKE anomalie de centrales worden stilgelegd voor onderzoek. Dat noemen we veiligheid primeert! Door deze super secure veiligheidsmaatregelen is de kans op een nucleair incident in België quasi nihil. IPV steeds op de superveilige en continu vernieuwde centrales te kappen, kan je beter eens in het buitenland gaan kijken, het gaat er niet overal zo veilig aan toe!
 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  En ondertussen is het nu al 5 na 12 is om die versleten kerncentrales zoals bij wet voorzien te sluiten, zonder daarbij te moeten aanvullen met elektriciteit geproduceerd door Belgische gascentrales mét CO2-uitstoot (en buitenlands aardgas)... Dit i.p.v. tijdig voor voldoende gegarandeerde toevoer, uiteraard ook import (kabels, producenten, contracten) van (best direct groene) elektriciteit te zorgen. Dank hiervoor onbekwame politiekers en uitstellers als N-VA...
 • peter colson

  2 jaar geleden
  Dacht net hetzelfde Arne. Op momenten dat we elektriciteit het hardst nodig gaan hebben ontdekken ze pannes. Je kan er haast je klok op synchroniseren. "geen zorgen we stoken toch met gas of mazout" Maar die vallen met een blackout ook in panne. Gas en mazout kruipen niet vanzelf in je verwarming, daar heb je elektrische pompen voor nodig
 • Kris Heirweg

  2 jaar geleden
  Het word weer winter , de centrales vallen uit , dus duurdere stroom . Toevallig ? helemaal niet , het is ieder jaar hetzelfde liedje . Bende gangsters zijn het . Zonder enige schaamte . Waarom kunnen die niet van in de lente onderhouden worden ? Juist ja , dan is er stroom genoeg , zelfs teveel zeggen ze . Maar toch laten ze de oude ketels draaien . Begrijpen wie kan , al is het simpel , geld , geld , geld … Kunstmatig een tekort creëren om de prijs op te drijven .
 1. Speurders nemen meer dan 100 DNA-stalen af bij mannen in onderzoek naar moord op juf Mieke
  PREMIUM
  Herentals

  Speurders nemen meer dan 100 DNA-sta­len af bij mannen in onderzoek naar moord op juf Mieke

  Meer dan honderd mannen hebben een DNA-staal moeten afgeven in het onderzoek naar de moord op juf Mieke Verlinden. Een bewijs dat de speurders zich nog altijd vastbijten in het onderzoek in de moord die nog altijd heel wat mensen beroert. De meer dan honderd tips leverden voorlopig nog niets op, net als het onderzoek naar de speciale schoenen die de dader droeg. “We doen er alles aan om de dader te vinden”, klinkt het bij het parket.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken