2016-01-17 00:00:00 DOEL (ARCHIEFFOTO) - Een van de kernreactoren van Doel, vlakbij de Nederlandse grens boven Antwerpen, zal tot eind mei stilliggen. Dat maakte de uitbater van de kernreactor Engie Electrabel donderdag bekend. Later op de dag meldde het concern dat een andere reactor tijdens een test automatisch stil is gelegd, voor 24 uur. Het gaat om Doel 3. De reden is nog onduidelijk. ANP BRAM VAN DE BIEZEN
Volledig scherm
2016-01-17 00:00:00 DOEL (ARCHIEFFOTO) - Een van de kernreactoren van Doel, vlakbij de Nederlandse grens boven Antwerpen, zal tot eind mei stilliggen. Dat maakte de uitbater van de kernreactor Engie Electrabel donderdag bekend. Later op de dag meldde het concern dat een andere reactor tijdens een test automatisch stil is gelegd, voor 24 uur. Het gaat om Doel 3. De reden is nog onduidelijk. ANP BRAM VAN DE BIEZEN © anp

Kernreactor Doel 3 vroeger dan verwacht weer opgestart

De kernreactor Doel 3 is deze voormiddag, iets vroeger dan verwacht, weer opgestart. Dat meldt Nele Scheerlinck, communicatiemanager van de kerncentrale in Doel.

  1. AB-InBev en Duvel-Moortgat niet eens met sluiting cafés en restaurants: “Weten niet eens of er probleem was in horeca”
    PREMIUM

    AB-InBev en Du­vel-Moort­gat niet eens met sluiting cafés en restau­rants: “Weten niet eens of er probleem was in horeca”

    De hele wereld drinkt ons goudgele gerstenat, maar in eigen land staan de tapkranen toe. Eén week na de drooglegging van bierland België spreken horecadirecteur Pieter Anciaux (30) van AB InBev en zijn collega Jay Strubbe (40) van Duvel-Moortgat klare taal. "De staat een proces aandoen, heeft geen zin. Maar laat ons de volgende keer beslissen op basis van data, want de horeca verdient het niet telkens het kind van de rekening te zijn."