Pieterjan Luyten
Volledig scherm
© Pieterjan Luyten

Kernreactor Doel 1 stilgelegd na lek in nucleair gedeelte

KernenergieDe reactor van de kerncentrale Doel 1 in Beveren ligt sinds begin deze week stil als gevolg van een lek in het nucleaire gedeelte. Dat heeft TV Oost gemeld en is bevestigd aan onze redactie door uitbater Engie Electrabel. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een radioactief lek, maar wel om een waterlek in het noodkoelsysteem van de reactor. 

258 reacties

 • Paul Andries

  3 jaar geleden
  Jan Harmsen,Nancy Verhoeven>>>>Met de rode brigade was het beter zeker, als je er niets van kent hou uw mond en schrijf geen onnozele dingen, ge maakt u Eigen belachelijk.
 • Ronny Billiauw

  3 jaar geleden
  Stilleggen is de boodschap. Onze aardbol is een enorme dynamo met de onuitputtelijke energiebron, namelijk "electriciteit", nu nog juist de stekker erin.
 • Luc Van Bogaert

  3 jaar geleden
  Alles is veilig, zegt de nucleaire lobby van liberalen en nationalisten. Als er iets serieus gebeurt, dan zal je die gasten helemaal niet meer horen.
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  We hadden allang nieuwe moeten bouwen, deze oude troep moet dicht. Maar denk niet dat de NVA nieuwe gaat bouwen want ze stemden gewoon sluiting mee. Ons licht gaat uit met steun van NVA! Bedankt Nieuwe Vlaamse Armoede.
 • emiel wouters

  3 jaar geleden
  Eindelijk de wet van MURPHY komt dichterbij. en het einde van de tweestrijd in België zal dan eindelijk voorbij zijn. en de buren zullen enkel kunnen zeggen, we hebben genoeg verwittigt. allee de verre buren dan he.