Pieterjan Luyten
Volledig scherm
© Pieterjan Luyten

Kernreactor Doel 1 stilgelegd na lek in nucleair gedeelte

KernenergieDe reactor van de kerncentrale Doel 1 in Beveren ligt sinds begin deze week stil als gevolg van een lek in het nucleaire gedeelte. Dat heeft TV Oost gemeld en is bevestigd aan onze redactie door uitbater Engie Electrabel. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een radioactief lek, maar wel om een waterlek in het noodkoelsysteem van de reactor. 

258 reacties

 • Paul Andries

  4 jaar geleden
  Jan Harmsen,Nancy Verhoeven>>>>Met de rode brigade was het beter zeker, als je er niets van kent hou uw mond en schrijf geen onnozele dingen, ge maakt u Eigen belachelijk.
 • Ronny Billiauw

  4 jaar geleden
  Stilleggen is de boodschap. Onze aardbol is een enorme dynamo met de onuitputtelijke energiebron, namelijk "electriciteit", nu nog juist de stekker erin.
 • Luc Van Bogaert

  4 jaar geleden
  Alles is veilig, zegt de nucleaire lobby van liberalen en nationalisten. Als er iets serieus gebeurt, dan zal je die gasten helemaal niet meer horen.
 • Geert Landsman

  4 jaar geleden
  We hadden allang nieuwe moeten bouwen, deze oude troep moet dicht. Maar denk niet dat de NVA nieuwe gaat bouwen want ze stemden gewoon sluiting mee. Ons licht gaat uit met steun van NVA! Bedankt Nieuwe Vlaamse Armoede.
 • emiel wouters

  4 jaar geleden
  Eindelijk de wet van MURPHY komt dichterbij. en het einde van de tweestrijd in België zal dan eindelijk voorbij zijn. en de buren zullen enkel kunnen zeggen, we hebben genoeg verwittigt. allee de verre buren dan he.
 1. Nederlandstaligen krijgen voorrang bij schoolinschrijvingen in Vlaamse Randgemeenten

  Nederlands­ta­li­gen krijgen voorrang bij schoolin­schrij­vin­gen in Vlaamse Randgemeen­ten

  De Vlaamse regering heeft vrijdag een lijst met twintig gemeenten goedgekeurd waar Nederlandstaligen voorrang krijgen bij de inschrijvingen op school. De negentien gemeenten van de Vlaamse Rand en de gemeente Halle zullen vanaf volgend schooljaar in 136 basisscholen voorrang kunnen geven aan kinderen uit de eigen gemeente. In 35 scholen van het secundair onderwijs zullen dan weer 70 procent van de beschikbare plaatsen voorbehouden kunnen worden aan leerlingen die in het verleden altijd gekozen hebben voor Nederlandstalig onderwijs. Dat maakt minister van Onderwijs en de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) bekend.