Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

Kernkabinet zet gesprekken over pensioendossier zondag voort

Het kernkabinet heeft zich donderdagmorgen verder gebogen over de pensioenhervorming. Het ging om een eerder technische vergadering. Zondagmiddag komen de topministers opnieuw bijeen om het dossier te bespreken.

 1. Vooruit verhoogt druk voor fiscale hervorming, Bouchez brandt “links rapport” af
  PREMIUM

  Vooruit verhoogt druk voor fiscale hervorming, Bouchez brandt “links rapport” af

  Nu de experts hun langverwachte rapport over een mogelijke fiscale hervorming hebben voorgesteld, zijn alle ogen gericht op minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Die komt binnenkort met zijn eigen voorstel voor een fiscale hervorming, maar Bouchez heeft hem al gewaarschuwd: als hij de liberalen wil meekrijgen, zal hij het over een andere boeg moeten gooien dan de “linkse proffen”.
 2. N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijndrecht: “Verlinden had beter moeten anticiperen”
  21

  N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijn­drecht: “Verlinden had beter moeten anticipe­ren”

  Na het grote datalek bij de politie van Zwijndrecht, die VTM NIEUWS en HLN aan het licht brachten, reageert Kamerlid Michael Freilich van oppositiepartij N-VA dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beter had moeten anticiperen en meer proactief te werk moet gaan rond cyberveiligheid. De partij zal ook parlementaire vragen stellen aan haar en premier Alexander De Croo (Open Vld). Er komt ook een wetsvoorstel. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vraagt ondertussen overleg met Verlinden en de lokale politiezones.