Kernkabinet heeft akkoord over arbeidsdeal: vierdagenweek, recht op deconnectie en soepeler avondwerk

Het kernkabinet is het vrijdag eens geraakt over de zogenaamde arbeidsdeal. Die bevat een rist maatregelen die ervoor moeten zorgen dat werk en privéleven beter op mekaar afgestemd raken. Ze kaderen mee in de ambitie van de regering om tegen 2030 aan een tewerkstellingsgraad van 80 procent te komen.

23 reacties

 • Emiel Van Roost

  9 maanden geleden
  Schaf de federale regering maar af, de enige die werkt is de vlaamse.
 • DIRK VAN DESSEL

  9 maanden geleden
  Vooral het "recht op deconnectie" is van belang zodat "tijd om te leven" gewaarborgd wordt en de werkgever de "privacy" niet kan verstoren van het gezinsleven van der werknemer. Trouwens, elke werknemer krijgt bij aanvang van het contract een door hem/haar ondertekend exemplaar van het "arbeidsreglement" mee waarin o.a. begin en einde der dagelijkse werktijd vermeld wordt.
 • Luc Moortgat

  9 maanden geleden
  Ja op deze manier zal men de E-commerce willen redden ? Too littltle too late. Alles wat we online bestellen komt via Nederland waar wel 24/7 mogelijk is, en waar de vakbond daar bij de noorderburen medewerking verschaft, en waar ook de loonkost 25% lager ligt...
 • Rudy Steyleman

  9 maanden geleden
  De federale regering is de enige die nog werkt. Schaf die Vlaamse regering maar af. De Croo doet het alweer niet slecht
 • Donald Borremans

  9 maanden geleden
  Mooi maar hoe je daarmee de tewerkstellingsgraad hoopt te verhogen is mij een raadsel
 1. Javier* getuigt over superdrugskartel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”
  PREMIUM
  12

  Javier* getuigt over superdrugs­kar­tel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”

  Javier (een schuilnaam) was 14 toen hij “een pistool kreeg en de straat op moest”, om zo te kunnen toetreden tot de bende van de Ecuadoraanse ‘Carlos El Diablo’. Die topcrimineel importeert met behulp van de Albanese maffia cocaïne naar ons land. Javier gunt ons nu een blik achter de schermen van de internationale superkartels die ook in ons land hoogtij vieren, rouwkransen sturen naar rechters en 4.000 dollar betalen voor een dode agent.
 2. Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabiliseert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”
  Livios

  Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabili­seert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 3. 685 euro voor studentenkot waar het binnenregent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  685 euro voor studenten­kot waar het binnenre­gent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  Amélie Clamot studeert Taal- en Letterkunde en huurt een kot van de beruchte familie Appeltans, die in Leuven voor de rechter moet verschijnen. Amélies huur is gestegen naar 685 euro per maand. Daarvoor krijgt ze een kot met heel wat gebreken. Zo zit de trap los, werkt de bel niet en is de wifi niet stabiel. Maar als het regent, is er een groter probleem. “Als het heel hard regent, lekt het plafond. Maar ook als mijn kotgenoot boven mij te lang in de douche staat, druppelt het hier binnen”, vertelt Amélie. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook ongewenst bezoek. “Ik hoorde plots geritsel en toen bleek dat er hier muizen zaten.”