AP
Volledig scherm
© AP

Kernkabinet gaat volgende week verder met bespreking energiedossier

Het kernkabinet heeft vrijdag nog geen akkoord bereikt over het energiedossier, met daarin het vraagstuk over de sluiting van de kerncentrales. Het thema lag vrijdag op tafel, waarbij verschillende opties voor de energiemix na 2025 in detail worden geanalyseerd, met het oog op de bevoorradingszekerheid. Volgende week buigen de topministers van de regering-De Croo zich opnieuw over het dossier.

  1. De Sutter acht compromis over defensiebudget nog mogelijk, De Croo pleit voor diepere Europese defensiesamenwerking
    Play

    De Sutter acht compromis over defensie­bud­get nog mogelijk, De Croo pleit voor diepere Europese defensiesa­men­wer­king

    Vicepremier Petra De Sutter (Groen) denkt dat er binnen de regering nog een compromis kan worden gevonden over het toekomstige defensiebudget. Dat zegt ze vanuit het Zwitserse Davos. “We hebben decennialang onze defensie laten verkommeren, en net zoals andere landen te weinig geïnvesteerd. Nu zitten we plots in een nieuwe realiteit. Het terug opbouwen van het leger is noodzakelijk”, aldus de vicepremier. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dan weer dat de Europese landen hun defensie-investeringen meer moeten coördineren.