De kerncentrale in Doel (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De kerncentrale in Doel (illustratiebeeld) © Photo News

Kernkabinet bespreekt vrijdag voor het eerst rapport over energiebevoorrading

Het kernkabinet van de federale regering zal zich vrijdag een eerste keer buigen over het rapport van de administratie over de bevoorradingszekerheid en de impact op de elektriciteitsprijzen. Dat werd vernomen bij de woordvoerder van premier Alexander De Croo.

 1. INTERVIEW. Zuhal Demir (N-VA): “Ik pik het niet, dat ze me proberen wegzetten als saboteur. Ik voel mij soms Alice in Wonderland”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Zuhal Demir (N-VA): “Ik pik het niet, dat ze me proberen wegzetten als saboteur. Ik voel mij soms Alice in Wonderland”

  Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA) krijgt lof voor haar optreden tegen grondvervuiler 3M, maar in het energiedossier wordt haar sabotage verweten — zelfs door haar Vlaamse coalitiepartners. “Ik pik dat niet. Zij hebben te laat beslist, gegokt op Vlaanderen en nu zetten ze mij het mes op de keel. Moet ik daar schaapachtig in meegaan?”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.