De kerncentrale in Doel (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De kerncentrale in Doel (illustratiebeeld) © Photo News

Kernkabinet bespreekt vrijdag voor het eerst rapport over energiebevoorrading

Het kernkabinet van de federale regering zal zich vrijdag een eerste keer buigen over het rapport van de administratie over de bevoorradingszekerheid en de impact op de elektriciteitsprijzen. Dat werd vernomen bij de woordvoerder van premier Alexander De Croo.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. INTERVIEW. Zuhal Demir (N-VA): “Ik pik het niet, dat ze me proberen wegzetten als saboteur. Ik voel mij soms Alice in Wonderland”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Zuhal Demir (N-VA): “Ik pik het niet, dat ze me proberen wegzetten als saboteur. Ik voel mij soms Alice in Wonderland”

  Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA) krijgt lof voor haar optreden tegen grondvervuiler 3M, maar in het energiedossier wordt haar sabotage verweten — zelfs door haar Vlaamse coalitiepartners. “Ik pik dat niet. Zij hebben te laat beslist, gegokt op Vlaanderen en nu zetten ze mij het mes op de keel. Moet ik daar schaapachtig in meegaan?”
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoe ziet de kerncentrale van de toekomst eruit, en waarom bouwen wij ze dan niet?
  PREMIUM

  Hoe ziet de kerncentra­le van de toekomst eruit, en waarom bouwen wij ze dan niet?

  Het kernkabinet is het eens geraakt over het dossier van de energiebevoorrading. Er is sprake van een “versterkt” plan A, maar ook van investeringen in onderzoek naar kernenergie van de toekomst. De Franse president Macron kondigde vorige maand al de constructie van nieuwe EPR-reactoren aan. In 2035 zouden die moeten draaien. Met wat voor technologie? En is het eventueel een oplossing voor ons probleem?