Eerste minister Alexander De Croo.
Volledig scherm
Eerste minister Alexander De Croo. © BELGA

Kern uiteen zonder akkoord over pensioenhervorming

Het kernkabinet over de pensioenhervorming is afgelopen. De federale topministers zijn door alle voorstellen gegaan en hebben die “technisch verfijnd”, klinkt het in de omgeving van de premier. Een akkoord zat er nog niet in. Wellicht wordt maandagavond verder vergaderd.

59 reacties

 • Danny De Kimpe

  1 maand geleden
  1500 € is te weinig. Wie kan zich nog een rust huis betalen. De elite. Of de ambtenaar die rijkelijk pensioen heeft. 1700 € is al beter maar niet genoeg om rust huizen te betalen. Al de rijkdom van de generatie dat ze hebben vergaart hebben ze aan de nieuw komers gegeven. Het is het geld van de werk mensen.
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  "De Croo gaf eerder al te kennen dat de hervorming bij voorkeur tegen het zomerreces, dat op 21 juli start, afgeklopt moet zijn". Dat betekent - zoals vaak - dat de deadline belangrijker is dan de inhoud. Maar dat zagen we reeds eerder, niet? Viva Vivaldi.
 • Marc Baeyens

  1 maand geleden
  De eigenbelangen van elk van de zeven partijen begint deze belangencoalitie parten te spelen.
 • Ronny Dekimpe

  1 maand geleden
  Een pensioen van 1500 euro per maand zullen wij zeker halen met al deze indexsprongen. Met de stijds stijgende levensduurte is zelf 1500 euro niet meer haalbaar. Ook zeker niet voor mensen die bv echt hulpbehoevend zijn, single zijn enz...Slank kabinetten af, hervorm het land, minder ministers, kamer en senaat? Is dit nodig? Ik denk het niet. Men kan op zoveel bezuinigen, maar neen, want ze denken enkel aan zichzelf. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.
 • Armand Verschueren

  1 maand geleden
  Gelijkwerk, gelijk loon. Dus pensioen is pensioen iedereen gelijk een deftig pensioen en meteen kan er bespaard worden en is de levensstandaard van veel mensen verbeterd