De 28-jarige Afghaanse man werd neergeschoten nadat hij agenten met een mes had bedreigd. Hij verkeert in levensgevaar.
Volledig scherm
De 28-jarige Afghaanse man werd neergeschoten nadat hij agenten met een mes had bedreigd. Hij verkeert in levensgevaar. © Warre Demeurisse

Kennis van Afghaan die agenten bedreigde in station Gent: "Seraj was een lieve man. Ik vrees dat zijn stoppen zijn doorgeslagen. Een wanhoopsdaad"

De 28-jarige Afghaanse man die gisteren in het station Gent-Sint-Pieters met een mes op agenten afstapte en werd neergeschoten, is volgens zijn omgeving niet geradicaliseerd. In een post op Facebook geeft een kennis uiting aan zijn verwondering over het incident. Stefan Bracke noemt Seraj "een zeer vriendelijke Afghaanse man" die Nederlands leerde en zich behulpzaam toonde. "Ik vrees dat zijn stoppen zijn doorgeslagen. Misschien wel een posttraumatische psychose." Het parket gaat ervan uit dat de man met psychische problemen kampte, een terreurdaad wordt uitgesloten.

65 reacties

 • Emi Hergersberg

  5 jaar geleden
  Vreemde manier om gevoelens van dankbaarheid te tonen...we waren het vroeger wel anders gewoon.
 • Karl Huysmans

  5 jaar geleden
  Stefan bracke!!!!!ga met uwe lieve vriend samen naar Afghanistan. Bol het af en laat ons gerust.
 • eli bosch

  5 jaar geleden
  Och arme die lieve jongen heeft zo een ellendig leven achter de rug. Ik heb er echt medelijden mee. Het is echt te begrijpen dat men dan zo een daden doet.
 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat een echtgenoot en vader zijn vrouw en kinderen achterlaat in gevaar...dat doe je niet, samen of niet, dát heet menszijn.Ik ga liever dood dan mijn gezin achter te laten in een gevaarlijke situatie. Een veilige haven dient geen 6000km verder te liggen, een buurland of nabije provincie zou volstaan en is perfect haalbaar met een gezin...en nu de zielige uithangen om zijn gezinshereniging te krijgen.
 • Eida Lam

  5 jaar geleden
  Ikke nooit nikske gedaan! Ikke slachtoffer! Gulle racist!!! Jaja, we kennen de klaagzang ondertussen wel en het begint ronduit te vervelen.