Kelly Braibant heette tot 1993 Kelly Bajrami. Toen haar vader op spectaculaire wijze ontsnapte uit de gevangenis, veranderde ze haar naam.
Volledig scherm
PREMIUM
Kelly Braibant heette tot 1993 Kelly Bajrami. Toen haar vader op spectaculaire wijze ontsnapte uit de gevangenis, veranderde ze haar naam. © Photo News/Pieter-Jan Vanstockstraeten/Isopress

Kelly, dochter van topgang­ster Basri Bajrami: "Mijn papa maakte drie doden en hij is er fier op”

Kelly Braibant (33) schrijft een boek over haar leven en hoe dat is getekend door haar vader. Die vader is Basri Bajrami, één van Belgiës meest legendarische gangsters. Als lid van de Bende Haemers ontvoerde hij oud-premier Paul Vanden Boeynants en maakte hij dodelijke slachtoffers bij gewapende overvallen. Nog beruchter werd Bajrami toen hij in 1993 met veel spektakel uit de gevangenis van Sint-Gillis ontsnapte. Vandaag woont hij als een god in Macedonië. Helemaal gebroken heeft Kelly niet met haar vader, maar er is wel iéts gebroken. “Kunt ge u dat voorstellen? Papa is nog altijd fier op wat hij heeft gepresteerd!”

 1. Wie is Veerle Peeters, het verrassende gezicht van de Christelijke Mutualiteit op OnlyFans?
  PREMIUM

  Wie is Veerle Peeters, het verrassen­de gezicht van de Christelij­ke Mutuali­teit op OnlyFans?

  Toen ze 15 was, plakten pesters een foto van haar hoofd op het lijf van een porno-actrice. Nu maakt ze - zo goed als naakt - seksuele voorlichtingsfilmpjes op OnlyFans. Voor de CM, zelfs. “Nu maar hopen dat de jongeren luisteren naar wat ik zeg, en niet alleen maar kijken. Sorry hé, maar in een coltrui had het niet echt gewerkt.” Wie is Veerle Peeters, gewezen kantoorbediende, die tegelijk een aanbod aanvaardde van CM én Playboy? “We moeten de C in CM wat loslaten.”
 2. ONZE OPINIE: “Volgens Bart Somers (Open Vld) worden straks alle ambtenaren gelijk behandeld. Maar sommige ambtenaren zijn meer gelijk dan andere”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE: “Volgens Bart Somers (Open Vld) worden straks alle ambtenaren gelijk behandeld. Maar sommige ambtenaren zijn meer gelijk dan andere”

  “De statutaire ambtenaar heeft vandaag nog altijd een luxepositie tegenover zijn contractuele collega. De Vlaamse regering grijpt terecht in om die ongelijkheid voor de Vlaamse ambtenaren zoveel mogelijk weg te werken. Maar er blijven een pak uitzonderingen bestaan”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Dan is het statuut onvoldoende herbekeken.”
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: op naar één miljoen euro voor de jeugd

  JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: op naar één miljoen euro voor de jeugd

  JEZ! FEESTWEEK. “Nu is het officieel. Wij laten deze week zien dat de aankomende generatie er één met grote ambities is.” Met veel goesting om met jongeren uit heel Vlaanderen eens goed zot te doen, doopten Jessica en Aaron van het jongerencollectief de JEZ!-boot. Varend van Aalter naar Antwerpen maakt Qmusic een week lang radio, en zamelt onderweg centjes in om onze jeugd vooruit te helpen. “Op naar meer dan een miljoen.”