ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Kat besmet met coronavirus door baasje in Wallonië

Er is voor het eerst in ons land een kat geïnfecteerd geraakt met het coronavirus. Dat meldt de faculteit dierengeneeskunde van de universiteit van Luik. Het dier leefde in nauw contact samen met zijn baasje.

14 reacties

 • Peter De Smedt

  2 jaar geleden
  Onwaarschijnlijk, klopt niet
 • Stef Janssens

  2 jaar geleden
  Vanaf morgen op statistieken x besmettingen plus kat. En ja ik wil dat geregistreerd hebben. Zo punctueel ben ik. Niet om mee samen te leven. Maar in tijden van Corona een deugd.
 • Nick Lersberghe

  2 jaar geleden
  @HENDRIK LAPORTE Er zijn meer dan genoeg katten die enkel binnen vertoeven. Als ze zo zijn opgegroeid, gaan die er geen probleem mee hebben.
 • HENDRIK LAPORTE

  2 jaar geleden
  'om het dier binnen te houden en het contact tussen baasje en dier tot een minimum te beperken' Mensen die dit zeggen hebben geen katten! Katten zijn gezelschapsdieren, laten zich niet binnen houden of tegenhouden van 'opt schootje' te liggen en worden totaal gek als je ze probeert tegen te houden van buiten te gaan!
 • Bruno Vander Goten

  2 jaar geleden
  Terwijl je niet weet of het beestje afziet of niet ...
 1. Emotionele verzorgster filmt hoe beer uit winterslaap ontwaakt: “Laat zien dat wereld doorgaat”

  Emotionele verzorg­ster filmt hoe beer uit winter­slaap ontwaakt: “Laat zien dat wereld doorgaat”

  Terwijl de hele wereld steeds meer in een lockdown gaat en het gewone leven stilvalt, heeft een medewerker van een Canadees natuurpark bij toeval een bijzonder tafereel vastgelegd dat letterlijk een ‘bevrijding’ toont en het begin van de lente markeert. Nicole Gangnon filmde hoe de 18 jaar oude grizzlybeer Boo na een winterslaap van ettelijke weken ietwat ‘groggy’ uit een twee meter dikke sneeuwlaag tevoorschijn komt.