Het kasteel van Argenteuil bij de verkoop in 2004.
Volledig scherm
Het kasteel van Argenteuil bij de verkoop in 2004. © Vangroenderbeek Eddy

Kasteel van Argenteuil staat te koop: minstens 20 miljoen euro, en dan moet het nog gerenoveerd worden

Het kasteel van Argenteuil, ooit de residentie van koning Leopold III, staat opnieuw te koop. Dat schrijft De Tijd. Verkoper is de excentrieke Waalse zakenman Jean-Marie Delwart (80), de vroegere topman van de beursgenoteerde holding Floridienne en een nazaat van Ernest Solvay. Hij verwierf het kasteel vijftien jaar geleden voor "amper" 7,8 miljoen euro. Nu zou de vraagprijs minstens 20 miljoen euro bedragen. Het wordt daarmee één van de duurste woningtransacties voor ons land.

33 reacties

 • Marc Statham

  2 jaar geleden
  Dat is een koopje.
 • Marc Statham

  2 jaar geleden
  Zeer mooi, moet een droom zijn daar in te wonen.
 • Victor Munster

  2 jaar geleden
  VRAAGPRIJS is geen verkoopprijs. We zullen er binnen een vijftal jaar nog wel meer over horen als het niet verkocht geraakt en de huidige eigenaar door de dienst monumentenzorg verplicht wordt om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.
 • Erwin De Meyer

  2 jaar geleden
  Een grote stalen bol ertegen en hup . Weg ermee.
 • robert boonen

  2 jaar geleden
  In Frankrijk en Engeland (National Trust) dragen ze zorg voor hun erfgoed. In België moet alles kapot en plaats maken voor beton !
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfeesten enkel mogelijk te maken met cateraar?
  112

  HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfees­ten enkel mogelijk te maken met cateraar?

  Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privé-bijeenkomsten buiten blijven beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon aan ATV. Wat denk jij? Heb jij begrip voor de beslissing om een tuinfeest met meer dan tien mensen enkel mogelijk te maken met een cateraar erbij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar