Jozef De Kesel
Volledig scherm
Jozef De Kesel © BELGA

Kardinaal De Kesel: "We kunnen niet terug naar christendom van vroeger"

BinnenlandKardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, is voorstander van een "lekenregime" waarin iedereen omwille van zijn eigen overtuiging gerespecteerd wordt. Dat zegt hij in een interview met Cathobel, de Franstalige tegenhanger van Kerknet.

20 reacties

 • Lorea Del Rio

  3 jaar geleden
  Facebook is voor velen de nieuwe godsdienst ....
 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Wanneer loopt deze zeemzoete kwijler, over naar de andere "partij" ? Wil hij moefti of ayatollah worden ? Waar is de Kerkelijke Macht om hem onmiddellijk te ontzetten, uit zijn kardinaal "spelen" ? En neen, ik ben een niet-gelovige.
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Door haar koppige houding t.o.v. het handhaven van het celibaat, heeft de kerk in haar eigen voet geschoten. De kardinaal kan niet anders verklaren dan zijn onmacht en weet dat Romeinse Curie onbuigzaam iedere toenadering, ook tot een ambt van vrouwen in de kerk zal blijven afwijzen. Het modernisme is de kerk nu al eeuwen een doorn in het oog. De curie zijn de navolgers van de bijbelse Essenen.
 • pascal pilchard

  3 jaar geleden
  de katholieke kerk heeft door de eeuwen heen steeds van jas gewisseld, van inquisitie tot vandaag door mee te huilen met de wolven in het bos.de tijd van dat ze afroepen van de kansel voor wie ge moet stemmen is voorbij.
 • joanna clinck

  3 jaar geleden
  waarmee kardinaal bent u bezig, wij zijn hier nog altijd in Belgie en dat is geen moslim land, en dan verwonderd zijn dat de kerken leeg lopen, ik schaam ij in u plaats