Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

Kardinaal De Kesel denkt na over alternatief huwelijk voor holebi's

Aartsbisschop Jozef De Kesel vindt dat de katholieke Kerk holebi's meer moet respecteren, ook in het beleven van hun seksualiteit. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De Kesel denkt ook na over een gebedsviering om een homorelatie te bezegelen. 

21 reacties

 • RENE LENAERTS

  4 jaar geleden
  Holebi's kunnen ook nadenken over een alternatief voor de kerk?
 • emiel van mol

  4 jaar geleden
  Hij kan misschien ook eens nadenken over een alternatief huwelijk voor bisschoppen en kardinalen.
 • Mady Vermeulen

  4 jaar geleden
  Kardiaal Kesel reageert zoals alleen onversneden tsjeven dat kunnen. Denkt die kerel écht dat homoseksuelen op zijn vis noch vlees gezever zitten te wachten? Die hebben geen Kardinaal Kesel of Roomse pedofielen nodig om wettelijk te kunnen trouwen. Met alles erop en eraan! Ook met ringen én een trouwboek. Een "dankviering" of "gebedsviering" als armzalig substitute voor een huwelijk. Is K.K. op zij kop gevallen? Welke holebi zit dààr op te wachten?
 • serge vansteenkiste

  4 jaar geleden
  Gewoon doen, een opstap naar meer. deze mensen houden ook van elkaar.
 • Straight on No way back

  4 jaar geleden
  je moet daar niet over nadenken, gewoon weigeren! in welke wereld leven wij eigenlijk tegenwoordig?
 1. Twintiger krijgt zware schoppen tegen het hoofd na fuif: “Zo’n trappen zijn voor ons poging moord”
  Play
  Sint-Job-in-'t-Goor

  Twintiger krijgt zware schoppen tegen het hoofd na fuif: “Zo’n trappen zijn voor ons poging moord”

  Een twintiger uit Sint-Job kampt nog altijd met de naweeën van een brutale vechtpartij na afloop van een fuif. Zonder aanleiding werd de jongeman afgelopen weekend tegen de grond gewerkt waarna hij enkele rake trappen tegen het hoofd kreeg. De averij die de jongeman opliep, valt uiteindelijk nog mee, maar zijn ouders laten het er niet bij. “We zijn blij dat de daders het gefilmd hebben, hopelijk worden ze zo gestraft”, zegt zijn vader.
 2. Weyts steurt deurwaarder naar wie weigert kosten voor inbeslaggenomen dieren te betalen

  Weyts steurt deurwaar­der naar wie weigert kosten voor inbeslagge­no­men dieren te betalen

  Wie weigert om de rekeningen te betalen voor zijn of haar in beslag genomen dieren, kan daar vanaf nu een deurwaarder voor over de vloer krijgen. Het gaat om mensen die hun eigen dieren mishandeld of verwaarloosd hebben. "We laten mishandeling van dieren niet blauw-blauw. Als je elke aanmaning negeert, dan mag je een deurwaarder verwachten", zegt Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) dinsdag.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Verkeersinstituut Vias na ongeval Aalst: “Verontrustende stijging” dodelijke ongevallen met bestelwagens
  Play

  Verkeersin­sti­tuut Vias na ongeval Aalst: “Verontrus­ten­de stijging” dodelijke ongevallen met bestelwa­gens

  Het ongeval met een bestelwagen in Aalst waarbij twee personen om het leven kwamen nadat de bestuurder was uitgestapt om een pakje te bezorgen en het voertuig met draaiende motor achterliet, brengt de impact van de ‘camionettisering’ opnieuw onder de aandacht. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil dat Europa de veiligheidsmaatregelen die gelden voor vrachtwagens uitbreidt naar bestelwagens.