Kardinaal Danneels.
Volledig scherm
Kardinaal Danneels. © BELGA

Kardinaal Danneels gaf Guy Verhofstadt schouderklopje voor homohuwelijk

Het een huwelijk noemen, wilde kardinaal Danneels niet. Maar in 2003 schreef hij Guy Verhofstadt wel een brief om hem te feliciteren met het wegwerken van discriminatie tegen holebikoppels. Dat schrijft De Standaard.

 1. Na strijd van drie jaar en meer dan 200 klachten over geluidsoverlast haalt buurman slag thuis: bedrijf moet 2.000 euro betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor
  Play
  Sint-Niklaas

  Na strijd van drie jaar en meer dan 200 klachten over geluids­over­last haalt buurman slag thuis: bedrijf moet 2.000 euro betalen voor élke draaiende vrachtwa­gen­mo­tor

  Al drie jaar lang strijdt Maxime Ceragioli, bewoner van de Eigenlostraat, tegen lawaaioverlast van zijn overbuur, het farmaceutisch bedrijf Livlina. Het bedrijf laat vrachtwagens op haar terreinen en op straat wachten met draaiende motoren. De man diende meer dan 200 klachten in bij de politie en verzamelde ruim 600 filmpjes en foto’s. Nu heeft hij zijn slag thuisgehaald: Livlina moet voortaan 2.000 euro aan haar buurman betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Expertenrapport voor fiscale hervorming legt afschaffing "wildgroei aan specifieke stelsels" op tafel

  Experten­rap­port voor fiscale hervorming legt afschaf­fing "wildgroei aan specifieke stelsels" op tafel

  Om de lasten op arbeid te verlagen kan de federale regering regimes als maaltijdcheques of bedrijfswagens schrappen en elke vorm van inkomen uit activiteit op eenzelfde wijze belasten. Dat staat in het rapport dat onder leiding van UGent-professor Mark Delanote is opgesteld voor minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Ook van deelstelsels als flexi-jobs, overuren in de horeca of verenigingswerk kan de opheffing worden overwogen.