RV
Volledig scherm
© RV

Kappers en schoonheidsspecialisten willen af van mondmaskerplicht

De Belgische kappers en schoonheidsspecialisten willen zo snel mogelijk af van de mondmaskerplicht in hun zaak, zowel voor de klanten als het personeel. Tegelijk verzetten ze zich tegen de invoering van een Covid Safe Ticket voor hun zaak, zoals dat in Duitsland en Frankrijk reeds het geval is.

 1. Alleen voor evenementen en discotheken nog ‘strenge’ regels: dit ligt vandaag op tafel van Overlegcomité
  PREMIUM

  Alleen voor evenemen­ten en discothe­ken nog ‘strenge’ regels: dit ligt vandaag op tafel van Overlegco­mité

  Het Overlegcomité wil vandaag - nu voor echt - de deur open stampen naar het ‘rijk der vrijheid’. “We moeten vertrekken van een wit blad en de maatregelen laten stroken met de realiteit”, klinkt het in de Wetstraat. Lees: een privéfeest moet weer zonder (al te veel) regels - en mét dansen - kunnen doorgaan. Nog op tafel: het sluitingsuur van de horeca, een uitbreiding van de coronapas en een strengere aanpak in Brussel.
 2. Waalse transportgroep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhandel

  Waalse transport­groep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhan­del

  Het Waalse transportbedrijf Jost Group heeft een schikking met het federaal parket getroffen in het jarenlange onderzoek naar sociale fraude. Dat schrijft De Tijd. Jost zou zo'n 30 miljoen euro betalen. Het op twee na grootste transportbedrijf van ons land en enkele van zijn Roemeense en Slovaakse dochterondernemingen staan sinds 2015 centraal in een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel.