Eerste minister Alexander De Croo.
Volledig scherm
Eerste minister Alexander De Croo. © BELGA

Kanselarij premier De Croo mogelijk gehackt en dat zorgt voor problemen bij politie

Het federaal parket is een onderzoek gestart naar een mogelijke hacking van de servers van de Kanselarij van de eerste minister, de steundienst van premier Alexander De Croo (Open Vld) waar heel wat gevoelige informatie wordt opgeslagen. Het incident leidt onder meer tot problemen bij de politie en heeft gevolgen voor elke politieman in ons land.

22 reacties

 • jan geens

  5 maanden geleden
  Wat voelen we ons veilig .. wat hebben we een goed bewaakte privacy ... in theorie dan toch . Ze willen alles over je opslaan maar zijn nergens verantwoordelijk voor .
 • Geert Landsman

  5 maanden geleden
  Overheid en computers, het blijven prutsers.
 • Daniel Van Buggenhout

  5 maanden geleden
  Blijkbaar loopt alles mis bij dit heerschap en vivaldi , behalve hun riant loon .
 • Francois De Coster

  5 maanden geleden
  De intelligentie ten top, wat doet een server van de politie op die plaats, is men hier nu werkelijk zo dom in die regering of weet men niet beter, het word hoog tijd dat men het veiligheidsorgaan van dit and eens deftig gaat resetten. In een deftig land rollen er koppen voor zo een incident.
 • Luc Hermans

  5 maanden geleden
  Ach zolang de burger in zorgen zit, is het genoeg voor De Croo. Gans deze regering doet niets goed.
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”
  48

  Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, staat niet te springen voor de vijftien nieuwe Vlaamse regio’s die gisteren werden goedgekeurd door het parlement. Die vormen een administratieve laag tussen gemeentes en provincies. Ze dienen voornamelijk voor samenwerkingsverbanden als politie, brandweer, maar ook bijvoorbeeld bibliotheken, afvalophaling en zwembaden. “Ik voel dat dit de voorbode is voor gedwongen fusies”, zegt Dedecker over de regio’s bij HLN LIVE. “Dat is een andere discussie”, repliceert bevoegd Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) in de studio.