Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Kansarmoede van kinderen in Vlaanderen licht gedaald in 2020

De kansarmoede van kinderen in Vlaanderen is in 2020 heel licht gedaald. Bijna 1 op de 7 (13,7 procent) van de kinderen jonger dan 3 jaar in het Vlaams Gewest wordt geboren in een situatie van kansarmoede. De kansarmoede-index 2020 ligt 0,4 procentpunt lager dan in 2019. Dat meldt het agentschap Opgroeien van de Vlaams overheid.

6 reacties

 • Annie Broeckx

  2 weken geleden
  Men kent toch de reden van die armoede.Ligt die bij ziekte of handicap dan moet de overheid zorgen dat ze uit de armoede geraken maar de ouders erop wijzen dat ze de kinderen moeten kunnen opvoeden.Ligt de oorzaak buiten ziekte of handicap kinderen plaatsen en ouders verplichten werk aan te nemen.
 • Klara De Smet

  2 weken geleden
  In het belang van de kinderen is het dan aangewezen voor 'beide ouders' om minstens het diploma middelbaar onderwijs of gelijkgesteld attest te behalen en minimum twee jaar te werken vooraleer men aan kinderen en hun recht op een goede toekomst denkt.
 • mieke vermeulen

  2 weken geleden
  Ik kan dat niet begrijpen dat mensen kinderen op de wereld zetten zonder verder na te denken over de toekomst van die kinderen .
 • joan edi

  2 weken geleden
  Dan maar een belasting meer na de zorgkas, de kinderarmoedezorgkas ! Waarom niet ?
 • piet devlieger

  2 weken geleden
  Ik zag onlangs een programma over kansarmoede zowel bij mensen van Belgische als niet-Belgische origine. Wat mij wel opviel was dat de meesten 4 of 5 tot wel zeven kinderen hadden. Zelfs al tikt de kinderbijslag aardig aan bij zoveel kinderen moet je echt wel niet verwonderd zijn dat je op die manier dicht bij armoede kan komen te staan.