Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock

Kansarmoede bij Vlaamse kinderen blijft stijgen

De kansarmoede-index bij zeer jonge kinderen in Vlaanderen is vorig jaar gestegen tot 14,1 procent. Dat is 0,3 procentpunt meer dan een jaar eerder, blijkt uit de jaarlijkse geboortecijfers van Kind & Gezin.

 1. Situatie in ziekenhuizen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatregelen zijn volstrekt ontoereikend”
  PREMIUM

  Situatie in ziekenhui­zen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatrege­len zijn volstrekt ontoerei­kend”

  In de Vlaamse ziekenhuizen loopt het absenteïsme op tot 15 procent, drie keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor een instorting van de ziekenhuiszorg. Volgens netwerkorganisatie Zorgnet-Icuro neemt de regering met de nieuwe maatregelen zware risico’s wat de situatie in de ziekenhuizen betreft.
 2. 4 miljoen sneltests voor Vlaanderen in november. Maar waar zullen ze juist worden ingezet?
  PREMIUM

  4 miljoen sneltests voor Vlaanderen in november. Maar waar zullen ze juist worden ingezet?

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Vlaanderen gaat dan toch investeren in sneltesten. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en de Vlaamse regering kopen 4 miljoen sneltesten. De eerste lading zou midden november al aankomen. De hamvraag is nu waar ze juist zullen worden ingezet. De grote lijnen van de strategie zijn al bepaald, maar experts twijfelen voorlopig nog of ze de sneltesten kunnen gebruiken bij bewoners en personeel van de woonzorgcentra, omdat de tests iets minder gevoelig zijn.