Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht. © BELGA

"Kans is groot dat coronavirus elk seizoen weerkeert, maar op zich is dat niet erg”

Het nieuwe coronavirus kan een cyclisch virus worden, wat betekent dat het elk seizoen terugkeert. "Maar dat is op zich niet erg", beklemtoonde interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht dinsdag tijdens de dagelijkse persbriefing. “We verwachten dat het zich op termijn, binnen enkele jaren, meer en meer zal gedragen als een verkoudheidsvirus. De gevolgen van een besmetting zullen dan minder erg zijn.”

42 reacties

 • Hans Vanbelle

  10 maanden geleden
  Eindelijk een commentaar dat de waarheid zegt zoals Merkel het reeds verkondigde
 • Erwin Fiers

  10 maanden geleden
  Ze zullen wel een vaccin vinden zeker? Onze huidige wetenschappers kunnen dat.Maar we zullen geduld moeten hebben.Het is frustrerend.Wat moeten we nog meer zeggen?
 • Patrick Verbelen

  10 maanden geleden
  Gaan we er dan wel klaar voor zijn of wordt het weer aanmodderen.
 • De Wilde Nanine

  10 maanden geleden
  Jan, misschien omdat elk land ter wereld hetzelfde materiaal en dezelfde testen probeert te verkrijgen? En dat je geen ganse wereldeconomie hebt die ingesteld is om enkel beiden te produceren. Als vanaf morgen iedereen ter wereld een BMW wil kopen dan gaat dat ook niet hoor. Simple as that
 • Rania Desaegher

  10 maanden geleden
  Aub mensen, leer nu eens aanvaarden dat men niet alles kan weten. Sommigen reageren hier alsof ze kinderen zijn, die niet kunnen begrijpen dat papa en mama niet alles weten.
 1. 619 doden door coronavirus in Vlaamse woonzorgcentra, in zeven procent rusthuizen “massieve besmetting”

  619 doden door coronavi­rus in Vlaamse woonzorg­cen­tra, in zeven procent rusthuizen “massieve besmetting”

  Er zijn in de Vlaamse rusthuizen tot nog toe 619 bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in het Vlaams parlement. Hoeveel overlijdens daarvan al in het totaalcijfer van 2.035 doden in België zijn opgenomen, is niet duidelijk. Volgens Beke is er in zeven procent van de woonzorgcentra momenteel een “massieve besmetting”.
 2. OVERZICHT. Nu meer dan 2.000 doden door coronavirus, nieuwe ziekenhuisopnames dalen verder

  OVERZICHT. Nu meer dan 2.000 doden door coronavi­rus, nieuwe ziekenhuis­op­na­mes dalen verder

  Er zijn de afgelopen 24 uur 162 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, samen met 241 overlijdens in Vlaamse woonzorgcentra de afgelopen dagen, wat het totaal op 2.035 doden brengt. Maar sterftecijfers uit de woonzorgcentra van voor 1 april zijn nog altijd niet in de statistieken opgenomen. De werkelijke cijfers liggen volgens het federaal instituut Sciensano dan ook allicht “aanzienlijk” hoger. Goed nieuws kwam er wel uit de ziekenhuizen: gisteren werden 314 nieuwe patiënten opgenomen, een dag ervoor nog 420. Op intensieve zorgen liggen 1.260 personen, een stijging van 3. Het aantal genezen patiënten bedraagt nu 4.157.
 1. Van Gucht beklemtoont opnieuw: “Hoger sterftecijfer in België kan liggen aan manier van rapporteren”

  Van Gucht beklem­toont opnieuw: “Hoger sterftecij­fer in België kan liggen aan manier van rapporte­ren”

  Er zijn in België voorlopig meer doden geteld door het coronavirus dan bijvoorbeeld in Duitsland, terwijl er veel minder Belgen zijn dan Duitsers en het aantal besmettingen in Duitsland veel hoger ligt dan bij ons. Het is te vroeg om daarvoor een sluitende verklaring te geven, maar een en ander kan liggen aan de manier waarop wij in België cijfers rapporteren. Dat zei interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht maandag tijdens de dagelijkse persbriefing over het coronavirus in ons land.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen