Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon tijdens een Europese tour met religieuze leiders langs de plekken in Brussel waar IS aanslagen pleegde.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon tijdens een Europese tour met religieuze leiders langs de plekken in Brussel waar IS aanslagen pleegde. © reuters

Kanaalplan draait op volle toeren: elke dag 190 adressen gecontroleerd

Sinds de start van het Kanaalplan bellen agenten elke dag aan op 190 adressen in Brussel. Dagelijks worden 21 mensen uit het bevolkingsregister geschrapt omdat ze niet wonen op het adres waar ze staan ingeschreven.

 1. Chaos in West-Vlaanderen: Decaluwé trekt verbod voor activiteiten voor -12-jarigen weer in op vraag van minister Dalle
  houthulst

  Chaos in West-Vlaanderen: Decaluwé trekt verbod voor activitei­ten voor -12-jarigen weer in op vraag van minister Dalle

  Chaos in West-Vlaanderen. Gouverneur Carl Decaluwé trok maandag iets voor 18 uur zijn net eerder ingesteld verbod op binnenactiviteiten voor -12-jarigen weer in, op uitdrukkelijke vraag van minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). “De ministers lieten mij weten dat dit besproken wordt op het nakende Overlegcomité”, aldus Decaluwé.
 2. Jan Jambon wil waardige controles in Brusselse moskeeën

  Jan Jambon wil waardige controles in Brusselse moskeeën

  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft zich geëngageerd om de bevoegde diensten te sensibiliseren om de controles in bepaalde moskeeën in het kader van het Kanaalplan in alle waardigheid uit te voeren. Dat gebeurde donderdag tijdens een vergadering met een vertegenwoordiger van de Unie van Brusselse moskeeën, zo verklaarde PS-kamerlid en burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir, die aan de basis lag van de ontmoeting.
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?