Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld. © BELGA

Kan vliegen vanaf Zaventem binnenkort niet meer? Zuhal Demir (N-VA) schetst doembeeld voor luchthaven

Zal u vanaf de zomer van 2024 niet meer naar zonnige oorden kunnen vliegen vanuit Zaventem? Volgens Vlaams Omgevingsminister Zuhal Demir (N-VA) dreigt elk vliegtuig aan de grond te moeten blijven staan als er niet snel een stikstofakkoord komt. Maar zo jaagt ze wel opnieuw coalitiepartner CD&V tegen zich in het harnas.

249 reacties

 • gustaaf van bever

  1 maand geleden
  Zal allemaal wel vanuit Brussels South gebeuren en Zaventem byby
 • dirk andelhofs

  1 maand geleden
  Gelukkig is er Europa om ons een beetje bij de les te houden. Zonder strenge regels zou de helft van de bevolking astma hebben. Aan onze politici om de Europese regels na te leven. De vraag is: zijn ze daar toe in staat ?
 • Françoise Dupont

  1 maand geleden
  1500 varkenstallen laten verder boeren, en Zaventem open houden ?
 • geert Verschelde

  1 maand geleden
  België en inzonderheid Vlaanderen moeten zich houden aan het Europees stikstofbeleid. een stikstof beleid waar vooral , de groene , Timmermans ons mee om de oren slaat. Met zijn Europese stikstofnormen heeft hij al de Nederlandse landbouw ondergraven en straks de Vlaamse. Dicht bevolkte gebieden, en vooral veel industrie en geconcentreerde landbouw, zoals Nederland en ,vooral, Vlaanderen kunnen bijna niet meer deze normen halen en worden daardoor de put ingeduwd. Dank je wel groene jongens !
 • Leo De Preter

  1 maand geleden
  Deze regering met De Croo op kop is het toppunt van onbekwaamheid en gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel.Buiten ermee en hoog tijd voor een regering met haar op hun tanden die het volk en vooral het eigen volk op de eerste plaats zet.
 1. Zitting terreurproces geschorst nadat slachtoffer koran bovenhaalt: “Beklaagden hebben heilig boek vernederd”

  Zitting terreurpro­ces geschorst nadat slachtof­fer koran bovenhaalt: “Beklaagden hebben heilig boek vernederd”

  Op het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 zijn de gemoederen vanmiddag even hoog opgelopen tijdens de getuigenis van Walter Benjamin, een slachtoffer dat zijn been verloor bij de aanslag op Brussels Airport. Benjamin haalde een koran boven en zei dat de beschuldigden “het heilige boek hebben vernederd”. Beklaagden Sofien Ayari en Salah Abdeslam gingen daarop hevig in het verweer, waarna voorzitter Laurence Massart de zitting even moest schorsen.
 2. Geen btw op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en stutten van pensioenkassen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotingscontrole?
  PREMIUM
  politiek
  123

  Geen btw op treintic­kets, meer geld voor ontwikke­lings­sa­men­wer­king en stutten van pensioen­kas­sen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotings­con­tro­le?

  Geen btw meer op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en het stutten van de pensioenkas van de steden en gemeenten. Even leek het alsof alle federale regeringspartijen opnieuw met hun verlanglijstjes naar de begrotingsgesprekken trokken, maar de meeste regeringspartijen beseffen heel goed dat het niet het moment is om Sinterklaas te spelen. De grote vraag: zal er ook ergens bespaard worden?
 3. 685 euro voor studentenkot waar het binnenregent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  685 euro voor studenten­kot waar het binnenre­gent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  Amélie Clamot studeert Taal- en Letterkunde en huurt een kot van de beruchte familie Appeltans, die in Leuven voor de rechter moet verschijnen. Amélies huur is gestegen naar 685 euro per maand. Daarvoor krijgt ze een kot met heel wat gebreken. Zo zit de trap los, werkt de bel niet en is de wifi niet stabiel. Maar als het regent, is er een groter probleem. “Als het heel hard regent, lekt het plafond. Maar ook als mijn kotgenoot boven mij te lang in de douche staat, druppelt het hier binnen”, vertelt Amélie. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook ongewenst bezoek. “Ik hoorde plots geritsel en toen bleek dat er hier muizen zaten.”
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.