BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Kan Vandenbroucke wanhopige mucopatiënten redden? “Dwing farmabedrijf om patent vrij te geven van peperduur medicijn”

Een farmabedrijf speelt het spel rond een levensreddend medicijn voor mucopatiënten bikkelhard. Omdat de overheid moeilijk doet over de hoge prijs blies men de onderhandelingen af. Tot wanhoop van meer dan duizend patiënten en hun families. Kan Vandenbroucke ingrijpen?

25 reacties

 • CYRIEL MEYNAERTS

  1 maand geleden
  de regering geeft miljoenen euros aan een oorlog die de onze niet is. voor onze patiënten is alles te veel.
 • Jean Vangronsvelt

  1 maand geleden
  Hij red alleen zichzelf.
 • Mark Van Belleghem

  1 maand geleden
  De maatschappij moet niet opdraaien voor zeldzame ziektes, aanvaard de natuur en leer leven met je ziekte. Als je kinderen op de wereld zet moet je beseffen dat ze met een ziekte geboren worden, denk na voor je kinderen op de wereld zet!
 • Dirk Delaere

  1 maand geleden
  Het is gemakkelijk om alle schuld op "de pharma" te steken. Men kan net zo goed schrijven "de Belgische regering speelt het spel rond een levensreddend medicijn voor mucopatiënten bikkelhard". Het likt er op dat onze politiekers het onderhandelen verleerd hebben, en steeds tegen windmolens willen vechten om hun gelijk te halen. Niet alleen in dit dosier.
 • johan fransaert

  1 maand geleden
  als er daadwerkelijk een generische versie bestaat in Argentinië maak dan een deal met die producent en voer die generische variant gewoon in, of is deze oplossing te gemakkelijk.