Majoor Sam Gydé in de dispatching van de brandweer in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Majoor Sam Gydé in de dispatching van de brandweer in Gent. © Wannes Nimmegeers

“Kan u dat ongeval even filmen, aub?”: brandweer vraagt hulp aan wie 112 belt

“Kunt u ook beelden maken van het ongeval waar u nu bij staat?” Schrik niet wanneer de dispatching van de brandweer u deze ongewone vraag stelt vlak nadat u de 112 hebt gebeld als getuige van een ongeval. “Het streamen van beelden laat ons toe om een incident optimaal in te schatten”, zegt majoor Sam Gydé, directeur Dispatch & ICT bij brandweerzone Centrum in de regio Gent. “Voor alle duidelijkheid: alleen wie een ongeval meldt, zal worden gevraagd om beelden door te sturen.”

15 reacties

 • johny vanderlinden

  3 maanden geleden
  Eerst een ongeluk, efkes schrikken en misschien een beetje van de kaart, dan de gewonden, bel 112, druk 1 druk 2 enz, dat nog moeten filmen, iedereen veronderstelt de juiste telefoon te hebben, kan er nog hulp geboden worden of moet er nog een vergaderingske georganiseerd worden eerst.
 • Joris Janssens

  3 maanden geleden
  @jan van dijck... De hulpcentrale bellen is ook helpen. Niet iedereen heeft een diploma urgentiearts. En als je niet weet wat je doet, blijf je er beter van af.
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  En wat als je een boete krijgt want ongevallen mag je niet filmen
 • Jan Van Dijck

  3 maanden geleden
  Langs de ene kant ja inderdaad goed plan , maar langs de andere kant worden eventuele slachtoffers tegen hun zin gefilmd en dat ze eigenlijk dringende hulp verwachten van de omstaanders voor de hulpdiensten onderweg zijn. Elke seconde telt gewoonlijk
 • paul van gele

  3 maanden geleden
  De brandweer majoor Sam Gydé, heeft het beste voor en is waarschijnlijk een heel goed idee zelf maar als de politie dit zie dan ben je gegarandeerd de klos en heb je een hoop ellende en boete aan je been. Ik zelf zal het zekerst niet doen want de politie rechter die nekt jou gegarandeerd.