Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © vincent duterne/photo news

Kan Pukkelpop doorgaan zonder ‘social distancing’ en zonder mondmaskers? “Ik pleit er toch voor om met compartimenten of bubbels te werken”

Moeten er extra maatregelen genomen worden om Pukkelpop te laten doorgaan? Die vraag belandt vrijdag op de tafel van het Overlegcomité. Viroloog Steven Van Gucht pleit bij VRT NWS alvast om met compartimenten of bubbels te werken.

  1. Tweede coronaprik voor 12- tot 15-jarigen al na drie weken in plaats van vijf om tieners volledig te beschermen tegen start schooljaar

    Tweede coronaprik voor 12- tot 15-jarigen al na drie weken in plaats van vijf om tieners volledig te beschermen tegen start schooljaar

    Het Agentschap Zorg en Gezondheid brengt de tussentijd tussen twee Pfizer-prikken vanaf vanavond terug van vijf naar drie weken voor alle nog uit te nodigen Vlamingen. Doordat Vlaanderen tienduizenden dosissen heeft gekregen van de andere regio’s en we aan het einde van de eersteprikronde zitten, zijn er genoeg vaccins beschikbaar. De inkorting moet tieners volledige bescherming bieden tegen de start van het nieuwe schooljaar. Morgen gaan de eerste uitnodigingen voor de 12- tot 15-jarigen de deur uit, en zullen zij zich ook op de reservelijst Qvax kunnen inschrijven.