Wat als je allergisch reageert op het coronavaccin?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat als je allergisch reageert op het coronavaccin? © Photo News

Kan je allergisch reageren op het coronavaccin? En wat moet je dan doen? Expert beantwoordt uw vragen

Alle virologen en experts zijn het erover eens: we hoeven niet bang te zijn om ons te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar wat als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in die spuit? Moet je dan de voorkeur geven aan één van de verschillende vaccins? Of misschien heb je wel een allergie waar je helemaal geen weet van hebt? Wat is dan het risico? We stelden onze vaccinatievragen rond allergieën aan infectioloog Marie-Angélique De Scheerder van het UZ Gent.

8 reacties

 • Kris Mason

  1 maand geleden
  @theo .. voor je vacinatie krijgt vraagt men u altijd kort uw medische achtergrond. Dit dan duidelijk melden, mss zelf paar keer zeggen. Men zal je dan wel extra in het oog houden normaal.
 • Theo Schuermans

  1 maand geleden
  Ik reageer altijd allergisch op injecties, wat kan ik daar tegen doen en de info hierboven kan ik niet lezen omdat ik geen abonnee ben van het hln. Zo een belangrijke info mogen ze niet achterhouden.
 • Liliane Wuyts

  1 maand geleden
  Er wordt toch heel weinig aandacht geschonken aan de bijwerkingen van de vaccinatie. Dat mag precies niet gezegd worden. De "weg naar de vrijheid" wordt door onze politici heel goed geplaveid. Het enige waar ze goed in zijn : zand in de ogen strooien en halve waarheden verkondigen.
 • Sonny Lataire

  1 maand geleden
  Had graag eens het mailadres verkregen van die viroloog. Als je milt uitgehaald is, is het ten strengste verboden om een injectie te krijgen tegen gele koorts. Wat met het covid vaccin? Mss zit daar ook een product in dat ook ten strengste verboden dan.
 • Alex Millian

  1 maand geleden
  Ze willen niet dat we weten wat daarin zit freddy
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag