Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke tijdens de persconferentie gisteren. Een en ander moet nog in ministeriële besluiten gegoten worden, maar hieronder vindt u alvast de antwoorden op uw meest prangende vragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke tijdens de persconferentie gisteren. Een en ander moet nog in ministeriële besluiten gegoten worden, maar hieronder vindt u alvast de antwoorden op uw meest prangende vragen. © Photo News

Kan ik gerechten afhalen op restaurant? Mag ik gaan sporten? Mag oma op de kleinkinderen passen? Uw vragen beantwoord

Sinds de nieuwe maatregelen gisteren door het Overlegcomité werden aangekondigd, kregen we daarover al meer dan 1.500 vragen van lezers. Het Nationaal Crisiscentrum wijst erop dat er pas maandag ministeriële besluiten komen die de maatregelen een wettelijke basis moeten geven. Toch geven we hieronder een zo helder mogelijk antwoord op de meest prangende vragen. 

  1. ASSISEN. De moord met het antieke revolvertje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood
    PREMIUM

    ASSISEN. De moord met het antieke revolver­tje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood

    Voor het assisenhof in Brugge begint deze week het proces tegen William De Bondt (53). Hij staat terecht voor moord op zijn partner Isabelle Deschodt (39). De vrouw overleed aan de gevolgen van één schot uit een klein antiek zakrevolvertje. Het duurde een tijd eer dat duidelijk werd. Door geklungel van de wetsdokter en door kontendraaierij van De Bondt. Die hield eerst vol dat Deschodt in het park aangevallen was. Dan dat het slachtoffer zichzelf in de borst schoot. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij schoot, maar sprak van “een ongeluk”.