De kringen op het Gentse Sint-Pietersplein, waar groepjes van maximaal vier personen mogen zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
De kringen op het Gentse Sint-Pietersplein, waar groepjes van maximaal vier personen mogen zitten. © BELGA

Kan het Overlegcomité de teugels lossen? Dit zeggen de coronacijfers volgens experts

Een week geleden was het nog te vroeg voor versoepelingen, maar wat leren de huidige cijfers ons? Kan het Overlegcomité vandaag de teugels wel een beetje lossen? We duiken in de cijfers en praten erover met ziekenhuisdirecteur Marc Noppen, viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs. “Als je die twee versoepelingen toestaat, is dat van het goede te veel.”

58 reacties

 • Eduard Dierckx

  2 maanden geleden
  Onze politiek op het niveau van een kleuterschool en dan wil ik zeker niet de kleuters beledigen. Leer eerst eens tellen zodat we de juiste cijfers kennen en geen natte vingerwerk.
 • Freddy Van Groens

  2 maanden geleden
  Waarom het niet veilig spelen voor een keer en pas versoepeld als de cijfers echt goed aan het dalen zijn, beter de vaccin afwachten.
 • Patrick Rens

  2 maanden geleden
  Die varianten zijn kunnen ontstaan in gebieden waar de 'versoepelingen' of het corona-negationisme welig tierden. Dat virus heeft zoiets heel graag. Dat de covidioten daar eens aan denken en tegelijk bedenken dat hun 'vrijheid' voor hun pleziertjes stopt waar ze het leven van anderen in gevaar brengen.
 • dany VANDEVIVERE DANNY

  2 maanden geleden
  Versoepelen, ja , aan 800 besmettingen en 75 ziekenhuis opnames. Dat is wat de regering als doel heeft. Of is Vandenbroucke weer de slippendrager aan het spelen
 • Karel Pauwels

  2 maanden geleden
  Beste politiekers, ik hoop net als iedereen echt op versoepelingen, maar als blijkt dat het dodental toeneemt door te versoepelen dan zijn jullie verantwoordelijk voor de extra overlijdens, en voor onvrijwillige doodslag met de dood tot gevolg.
 1. Rachel over haar eerste ontmoeting met André Hazes: "Daar gebeurden zaken die niet konden"
  Play

  Rachel over haar eerste ontmoeting met André Hazes: "Daar gebeurden zaken die niet konden"

 2. Auto stopt nipt voordat hangbrug heen en weer wordt geslingerd door storm
  Play

  Auto stopt nipt voordat hangbrug heen en weer wordt geslingerd door storm