Minister-president Jan Jambon (N-VA)/Professor Politicologie Carl Devos (Universiteit Gent)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister-president Jan Jambon (N-VA)/Professor Politicologie Carl Devos (Universiteit Gent) © Belga/HLN

Kan de Vlaamse regering vallen? Professor Carl Devos beant­woordt 8 vragen: “We moeten rekening houden met een ultieme move van CD&V”

PolitiekEr is druk overleg tussen de Vlaamse topministers. De discussie over de kinderbijslag is uitgegroeid tot een symbolenstrijd. Overleeft de Vlaamse regering de komende 24 uur? Professor politicologie Carl Devos (UGent) analyseert en beantwoordt acht prangende vragen over de crisis in de Vlaamse regering. “We moeten rekening houden met een move van CD&V naar de exit.” En over Jambon: “Hij heeft té traag en té rustig gehandeld.”

75 reacties

 • Rudy Steyleman

  2 maanden geleden
  De Vlaamse regering is een praatbarak van ruziemakers die de gewone Vlamingen uitperst als citroenen. Tijd om die op te doeken.
 • Jo Bosman

  2 maanden geleden
  Ze zouden beter de volledige vVlaamse regering opdoeken want ze heeft geen enkele meerwaarde . Ze kost de gewone belasting betaler miljoenen. Iets zinnigs hebben ze nog nooit besloten of gedaan . Waarom bestaat dit gedrocht nog ?
 • pierre de smet

  2 maanden geleden
  Beste mensen , gaan verkiezingen iets oplossen ? Denk het niet , stel dat V.B en pakweg PVDA samen een meerderheid hebben in Vlaanderen , denk je echt dat onze zuiderbuur met hen gaat een federale vormen ? Maanden met een regering van lopende zaken gaan we zitten , met grootste dank aan de huidige zakkenvullers
 • APERS IGNACE

  2 maanden geleden
  Veel te veel regeringen in ons landje. 1 regering voor gans het land , met 12 ministers waarvan liefst een meerderheid van economen die weten hoe de problemen op te lossen . En Geert Noels premier .
 • Luc Maandag

  2 maanden geleden
  Jambon, doek deze schertsvertoning op man, en verdwijn voorgoed, NVA u wacht de ontbinding.