Onder meer in de buurt van 3M in Zwijndrecht zijn hoge PFAS-waarden vastgesteld.
Volledig scherm
Onder meer in de buurt van 3M in Zwijndrecht zijn hoge PFAS-waarden vastgesteld. © Photo News

Kampen en evenementen in verontreinigde PFAS-zones kunnen gewoon plaatsvinden

Jeugd- of sportkampen, festivals en andere evenementen op plaatsen waar no-regretmaatregelen vanwege een PFAS-verontreining van kracht zijn, kunnen gewoon plaatsvinden mits het respecteren van die maatregelen. Dat heeft PFAS-opdrachthouder Karl Vrancken meegedeeld. Daarnaast moeten de bezoekers ook voldoende handhygiëne in acht nemen.

4 reacties

 • Nico Herbots

  1 maand geleden
  Welja, we hebben nu toch al allemaal veel te hoge concentraties PFAS in ons lijf. Nu ineens voorzichtig gaan doen, is dus nergens voor nodig. Nog een beetje meer zal het verschil niet meer maken, het kalf is al lang verdronken.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  "Kampen en evenementen" Als het voor de zelfstandigen geld opbrengt mag alles. dank zij Open-VLD.
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  En de gezondheid van de kinderen? Die telt plots niet meer.
 • Guy Dupont

  1 maand geleden
  Wat een hypocrisie eerst word er moord en brand geroepen over vervuilde grond, dan wat gesust en nu; kinderkampen kunnen op die verontreinigde grond gewoon doorgaan. Is er iemand die nog kan volgen?
 1. In Antwerpse tunnels wordt systematisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunningen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”
  ANTWERPEN

  In Antwerpse tunnels wordt systema­tisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunnin­gen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”

  Voor het droog houden van tunnels is de aanhoudende droogte en het zakken van het grondwaterpeil voor de verandering wél goed nieuws. Toch wordt er in Antwerpen systematisch te veel grondwater opgepompt om tunnels als Kennedy en Sint-Anna watervrij te houden. De stad en de Vlaamse milieu-inspectie tikken het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - dat de tunnels beheert - op de vingers en vragen een globaal actieplan.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.