Kamervoorzitster Eliane Tillieux.
Volledig scherm
Kamervoorzitster Eliane Tillieux. © BELGA

Kamervoorzitster betreurt perslek uit geheime commissie Conings: “Dit is bijzonder ernstig”

Kamervoorzitster Eliane Tillieux heeft de Kamerleden vanmiddag tot de orde geroepen over een perslek uit een geheime Kamercommissie. Dit keer gaat het om nieuws uit de parlementaire begeleidingscommissies van de Comités I en P over de zaak Jürgen Conings.

21 reacties

 • H. Anckaert

  2 jaar geleden
  @Francois, idd ik betreur ook deze politiek van heden en laak de heren die telkenmale zeggen dat ze weten wat er leeft bij de bevolking!! Rijk wirdt rijk, gesjoemel met belastingsgeld ( lees subsidies) en op het eind van de rekening is hun gemoed van 'als ik het maar goed heb'! Er is veel teveel politici in dit land van het parlement, kamer er landsregeringen! Als ze spreken over besparen is het juist het tegenovergestelde die gebeurd!
 • Jan Van de Velde

  2 jaar geleden
  Het is niet artikel 67 van de Kamer maar van het reglement van de Kamer. Elke staatsmacht regelt zijn eigen interne werking. Het reglement van de Kamer maakt geheime zittingen mogelijk in elk geval waarin zij dat nodig of nuttig oordeelt.
 • francois demunter

  2 jaar geleden
  Wij betreuren de Politiek van heden. Men lacht gewoon de bevolking uit.
 • Willy Bogaert

  2 jaar geleden
  Waarom altijd dat geheim gedoe ,?? Wees eerlijk met Uzelf en de belastingbetaler dan zou de politiek en iedereen er beter van worden i.p.v. altijd dat achterbakse . Gelukkig zin we nog niet in Wit - Rusland maar we zijn al dichtbij
 • Curt Tardy

  2 jaar geleden
  Dit is de Academy waar de blunders op tafel gelegd worden, behandeld worden maar waar vooral geleerd wordt hoe een doofpot te gebruiken ver weg van ieders ogen
 1. Minister Peeters: “Voor meer dan helft van gevaarlijke verkeerspunten is oplossing in zicht”

  Minister Peeters: “Voor meer dan helft van gevaarlij­ke verkeers­pun­ten is oplossing in zicht”

  Van de 300 gevaarlijke punten op de nieuwe dynamische lijst met gevaarlijke punten in het verkeer zijn er intussen 122 aangepakt. Voor 96 van de resterende 178 punten is er een oplossing in zicht. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekendgemaakt. De Open Vld-minister maakt in de periode 2022-2023 maar liefst 41 miljoen euro vrij voor het wegwerken van gevaarlijke punten.
 2. OVERZICHT. Waar staan we in de zoektocht naar Jürgen Conings?

  OVERZICHT. Waar staan we in de zoektocht naar Jürgen Conings?

  In het onderzoek en de zoekactie naar de gewapende voortvluchtige militair Jürgen Conings liggen alle pistes nog open. Vandaag vinden er sinds 8 uur vanochtend opnieuw gerechtelijke acties plaats om Jürgen Conings, die zich mogelijk verschanst in het Nationaal Park Hoge Kempen, te vinden. Politiediensten en leger zijn er weer massaal aanwezig. “Er wordt onder meer gezocht met speurhonden”, aldus Wenke Roggen van het federaal parket. “Er wordt nu doelgericht gezocht door zo’n 300 militairen en 120 agenten”. Ook het Agentschap Natuur en Bos, het labo en de Cel Vermiste Personen zijn ter plaatse. “Maar we hebben geen enkele aanwijzing dat de betrokkene overleden zou zijn. We gaan er dus nog altijd van uit dat hij in leven is”, zei Roggen.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.