Dominiek Sneppe.
Volledig scherm
Dominiek Sneppe. © BELGA

Kamerlid Vlaams Belang vergelijkt coronapas met Jodenster: “Om te kotsen”

Kamerlid Catherine Fonck (cdH) is niet te spreken over een vergelijking die haar Vlaams Belang-collega Dominiek Sneppe maakte tussen de coronapas en de Jodenster. “Om te kotsen”, stelde Fonck.

 1. Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”
  PREMIUM

  Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”

  In tijden waarin zelfs hippe vogels als Billie Eilish hun smartphoneverslaving proberen te bezweren, zijn er ook nog steeds mensen die erin slagen in leven te blijven zónder een mobiele telefoon. Wij spraken er drie. “Tuurlijk lachen ze met mij. Maar ik zie op restaurant jonge koppeltjes die naar hun smartphone kijken in plaats van in elkaars ogen en dan lach ík.”
 2. Op zijn 17de al betrokken bij dodelijke steekpartij, nu zelf in levensgevaar: beruchte Yassin B. (28) kan niet uit de problemen blijven
  PREMIUM

  Op zijn 17de al betrokken bij dodelijke steekpar­tij, nu zelf in levensge­vaar: beruchte Yassin B. (28) kan niet uit de problemen blijven

  Op het Groeningerplein in hartje Borgerhout is zaterdagavond rond 22 uur een zwaar incident gebeurd tussen de zaakvoerder van een nieuwe snackbar en een kennis. Het incident escaleerde waarop iemand een mes trok en Yassin B. (28) neerstak. De man werd geraakt in de buik en is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Nog twee anderen raakten lichtgewond. Het zwaargewonde slachtoffer kwam al talloze keren in contact met het justitie. Een reconstructie van zijn turbulente leven.
  Antwerpen, Borgerhout
 1. Commerciële woonzorgcentra tellen vijfde minder personeel dan openbare centra: “Meer winst voor uitbaters maar meer personeel nodig om goede zorg te garanderen”

  Commer­ciële woonzorg­cen­tra tellen vijfde minder personeel dan openbare centra: “Meer winst voor uitbaters maar meer personeel nodig om goede zorg te garanderen”

  In een woonzorgcentrum met 100 bewoners werken gemiddeld 37 zorgkundigen als het om een commerciële instelling gaat. In een vzw zijn dat er 43 en in een openbaar woonzorgcentrum 45. Dat blijkt vandaag uit cijfers die Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA) bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft opgevraagd.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 3. Groen wil besparen op lonen parlementairen: 1.000 tot 1.500 euro per maand netto inleveren en de inkomsten op cumul verder beperken
  PREMIUM
  Politiek

  Groen wil besparen op lonen parlemen­tai­ren: 1.000 tot 1.500 euro per maand netto inleveren en de inkomsten op cumul verder beperken

  Na alle commotie over de pensioenextra’s van oud-Kamervoorzitters is het tijd voor de grote opkuis, denken ze bij de Groenen. Ondervoorzitter van de Kamer Kristof Calvo (Groen-Ecolo) spaart daarbij z’n eigen portefeuille én die van de collega-parlementsleden niet. In een achttienpuntenplan stelt hij onder meer voor dat parlementairen een stevig deel van hun loon inleveren.