Een gesloten bar op de Brusselse Grote Markt.
Volledig scherm
Een gesloten bar op de Brusselse Grote Markt. © Photo News

Kamercommissie zet licht op groen voor verlenging dubbel overbruggingsrecht in februari

Zelfstandigen die onder de huidige coronamaatregelen de deuren gesloten moeten houden en de zelfstandigen die daar rechtstreeks afhankelijk van zijn, kunnen ook in februari nog een beroep doen op het dubbel overbruggingsrecht. De Kamercommissie Sociale Zaken zette daarvoor unaniem het licht op groen. Er komt wel een cumulplafond om te vermijden dat het overbruggingsrecht gecombineerd wordt met andere uitkeringen.

3 reacties

 • piet devlieger

  8 maanden geleden
  Dubbele subsidie voor de zelfstandigen. Waarom ook niet ? Het geld ligt hier toch voor het oprapen in België en er groeit er nog aan de bomen ook.
 • Thomas Hamerlijnck

  8 maanden geleden
  Voortaan betalen al die mensen en bedrijven allemaal altijd helemaal al hun belasting. Dus is dat goed nieuws voor de weergaloze steun en solidariteit in deze ellendige crisis van alle echte belastingbetalers aan de getroffen sectoren.
 • Dirk Tuymans

  8 maanden geleden
  Krijgt ene die door de corona ontslagen is ook dubbel geld...Of is het alleen de zelfstandige die wordt geholpen...En zelfstandige alleen helpen dat ze 100% dicht zijn...Nu zijn er die meer verdienen dan anders...