thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Kamercommissie zet licht op groen voor onbeperkte geldigheid wilsverklaring bij euthanasie, maar er is ook protest

De Kamercommissie voor Gezondheid heeft vandaag het licht op groen gezet voor het wetsvoorstel dat de wilsverklaring bij euthanasie onbeperkt geldig maakt. Socialisten, liberalen, groenen en PVDA stemden voor. N-VA, Vlaams Belang en CD&V namen niet aan de stemming deel omdat ze het niet eens waren met de gang van zaken.

2 reacties

 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Ik weet dat veel dokters niet graag euthanasie doen. Het is nu al een lijdensweg voor mensen die bij hun verstand zijn en die ze blijven ambeteren om de zoveel tijd. Heb in het rusthuis zo een dame gehad op de afdeling. Op de duur zouden die mensen zelfmoord plegen als ze de kans zien. En als ze het niet meer weten vind ik dat hun wens zeker moet uitgevoerd worden. Wie zijn leven is het?
 • Jacques Delalieux

  2 jaar geleden
  Lijkt mij ook logisch. Als ik vandaag die beslissing neem en over vijf jaar ben ik niet meer bekwaam om mijn keuze te herbevestigen, dan is mijn eerste beslissing waardeloos in de huidige wetgeving. Waarom moet het altijd, de facto, een slecht voorstel zijn omdat het van de oppositie komt?
 1. Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”
  122

  Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”

  Het leven is fors duurder geworden afgelopen maanden, dat hoeven we je niet te vertellen. Dat hebben ook ‘s lands frietkoten opgemerkt. Ze zijn genoodzaakt de prijzen van een pak goudgeel gebakken frieten, de bijhorende snacks en sauzen te verhogen. “Als een pakje friet 2,50 euro kost, dan zal daar 25 à 50 eurocent bij kunnen komen”, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van het nationaal verbond van Belgische frituristen Navefri aan onze redactie.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.