thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Kamercommissie zet licht op groen voor onbeperkte geldigheid wilsverklaring bij euthanasie, maar er is ook protest

De Kamercommissie voor Gezondheid heeft vandaag het licht op groen gezet voor het wetsvoorstel dat de wilsverklaring bij euthanasie onbeperkt geldig maakt. Socialisten, liberalen, groenen en PVDA stemden voor. N-VA, Vlaams Belang en CD&V namen niet aan de stemming deel omdat ze het niet eens waren met de gang van zaken.

2 reacties

 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Ik weet dat veel dokters niet graag euthanasie doen. Het is nu al een lijdensweg voor mensen die bij hun verstand zijn en die ze blijven ambeteren om de zoveel tijd. Heb in het rusthuis zo een dame gehad op de afdeling. Op de duur zouden die mensen zelfmoord plegen als ze de kans zien. En als ze het niet meer weten vind ik dat hun wens zeker moet uitgevoerd worden. Wie zijn leven is het?
 • Jacques Delalieux

  1 jaar geleden
  Lijkt mij ook logisch. Als ik vandaag die beslissing neem en over vijf jaar ben ik niet meer bekwaam om mijn keuze te herbevestigen, dan is mijn eerste beslissing waardeloos in de huidige wetgeving. Waarom moet het altijd, de facto, een slecht voorstel zijn omdat het van de oppositie komt?
 1. Wim Distelmans: "'Doe nu euthanasie want straks is het te laat', hoor ik mezelf soms zeggen. Vreselijk"
  PREMIUM

  Wim Distelmans: "'Doe nu euthanasie want straks is het te laat', hoor ik mezelf soms zeggen. Vreselijk"

  "Ik vind het vreselijk om aan mensen te moeten zeggen: 'Doe het nu, euthanasie, want straks is het te laat.' En geloof me, sommigen staan om de week bij mij om me te vragen: 'Dokter, hoelang geeft u mij nog voor ik dement ben?' Een sterker pleidooi voor euthanasie bij wilsonbekwamen - Open Vld diende daartoe deze week een wetsvoorstel in - heeft hij naar eigen zeggen niet. Professor Palliatieve Geneeskunde Wim Distelmans over euthanasie in al zijn vormen en over zijn eigen levenseinde.
 2. Braziliaanse poetsvrouw (30) in ons land “opgesloten, verkracht en overleden”
  Binnenland
  4

  Braziliaan­se poetsvrouw (30) in ons land “opgesloten, verkracht en overleden”

  Een Braziliaanse vrouw die in ons land als schoonmaakster wilde komen werken is in Brussel door een man opgesloten en verkracht en nadien overleden door de gevolgen van seksueel misbruik. Dat verklaren familieleden van Cristianny Fernandes de Souza (30), nadat de vrouw aan baarmoederhalskanker stierf in een Brussels ziekenhuis. Het gerecht bevestigt aan HLN dat een opsporingsonderzoek loopt in de zaak.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas