Illustratiebeeld. In november trok een protestmars tegen seksueel geweld door Brussel.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. In november trok een protestmars tegen seksueel geweld door Brussel. © REUTERS

Kamercommissie stemt in met hervorming seksueel strafrecht

De Kamercommissie Justitie heeft woensdagnamiddag het licht op groen gezet voor de hervorming van het seksueel strafrecht van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Het ging wel nog maar om de eerste lezing: de definitieve stemming wordt over het reces getild, omdat de Raad van State nog een advies moet afleveren.

5 reacties

 • johanneke li

  5 maanden geleden
  het grote probleem bij dit soort misdrijven is de ware schuld vast te stellen, meestal is het woord tegen woord. je kan alleen het strafrecht verbeteren als je betere middelen aanwendt om de schuld/onschuld vast te stellen en ik zie niet direct dat er hierin een verbetering is... wat ik als oplossing zie; een app waarop partners elkaar toestemming geven, ontbreekt deze toestemming dan kan je al meer in richting van schuld gaan kijken, en vooral de voorgeschiedenis tussen de personen kan bepalend
 • Jean West

  5 maanden geleden
  Wanneer gaan ze de wet veranderen zodat er geen verjaring is voor kindermisbruik? Nu ontlopen vooral geestelijken hun straf.
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Gekke regels soms. 14 jarige mag seks hebben met iemand van 16. Maar die is wel een paar maanden vroeger in zijn geboortejaar geboren. Na een paar maanden mag het dus plots niet meer. En voor hoelang mag dat dan niet meer.
 • An Peeters

  5 maanden geleden
  en Kris Peeters nam de subsidies af van de vluchthuizen voor vrouwen enkele jaren terug. Hij vond dat niet belangrijk. Nu gaan ze terug "iets" doen voor slachtoffers van seksueel geweld. Nooit van een langetermijnvisie gehoord ?
 • Emiel Vandeplas

  5 maanden geleden
  Echt niks anders te doen. Lopen al 30 jaar achter .