Els Van Hoof (CD&V) en Servais Verherstraeten (CD&V) tijdens Kamercommissie Justitie
Volledig scherm
Els Van Hoof (CD&V) en Servais Verherstraeten (CD&V) tijdens Kamercommissie Justitie © Photo News

Kamercommissie keurt versoepeling abortuswet goed, CD&V vraagt tweede lezing

De Kamercommissie Justitie heeft een versoepeling van de abortuswet goedgekeurd. CD&V, samen met N-VA en Vlaams Belang tegenstander van de wijziging, vroeg echter een tweede lezing, zodat de commissie de tekst pas over enkele weken volledig kan goedkeuren. Pas daarna kan het voorstel voor groen licht naar de plenaire Kamer.

37 reacties

 • Dirk Baeten

  2 jaar geleden
  Een termijn van 12 weken is al duidelijk het goedkeuren van moord want op die leeftijd gaat het uiterlijk al helemaal om een klein kindje. Als je eenmaal zoiets legaliseert, dan kan je inderdaad de grens eenvoudigweg verder leggen. Het gaat ook al lang niet meer om extreme situaties zoals een zwaar misvormde foetus. Men erkent de menswaardigheid van de foetus niet en dan spreekt men over een vruchtje, een stukje vlees, een klompje cellen … maar dat is een leugen.
 • Karen Meijers

  2 jaar geleden
  Philippe Dusablon Je bent ook baas over eigen buik om geen kind te verwekken met alle voorbehoedsmiddelen heden ten dage. 12 weken was al lang genoeg! Menselijkheid is ver zoek. Maar je mag dan niet op leeftijd zelf beslissen voor euthanasie? Wat een grap!!
 • philippe dusablon

  2 jaar geleden
  baas in eigen buik, daar heeft een buitenstaander niks mee te maken.
 • Peter Hegge

  2 jaar geleden
  En dit is dus Het voorbeeld dat de nationale en regionale politici elkaar niets gunnen. Zelfs het leven niet. Maar ook niets aan de mensen die op leeftijd willen sterven.
 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  Wanneer een partij zo openlijk beledigd en bedrogen wordt zoals de VLD en de MR nu doen met de CD&V, dan moet die partij de eer aan zichzelf houden en opstappen. Zoals de NVA heeft gedaan, toen haar coalitiepartners het Marrakechpact hebben goedgekeurd. Ontslag nemen uit zelfrespect: de laatste keer dat dit gebeurde bij de CD&V, was toen Leo Tindemans de grondwet geen vodje papier noemde.