Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Kamercommissie keurt uitbreiding geboorteverlof goed: papa’s krijgen vanaf 1 januari 15 dagen verlof, vanaf 2023 komen daar nog 5 dagen bij

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft dinsdag het licht op groen gezet voor de verlenging van het geboorteverlof voor vaders. In een eerste fase gaat het verlof van tien naar vijftien dagen, vanaf 2023 komen daar nog eens vijf dagen bij. 

7 reacties

 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  In de tijd van de babyboomers moesten we ook 10 dagen in het ziekenhuis blijven. Later werd dat 7 en dan steeds minder lang. Nu gaan sommige vrouwen enkel om te bevallen en men veegt hen daarna zo vlug mogelijk buiten om te besparen. Wat de maatschappij aan de ene kant bespaart, is geld dat ze anders weer uitgeeft. 
 • walther truyens

  2 maanden geleden
  in de tijd van babyboomers kreeg je daar gewoon drie dagen voor , toen hadden we het goed . en toen werden de inkomsten van man een vrouw ook nog samengeteld zodat er nog een flinke belastingbrief bijkwam , doordat de vrouw haar inkomsten in d hoge schijf zat .
 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  Op den duur heeft men nog amper gewerkt tegen men op pensioen gaat. Waar is dit voor nodig?
 • Charity Swinnen

  2 maanden geleden
  Absoluut onnodig. Neem verlof zoveel je wil, maar moet niet betaald zijn.
 • Erwin De Vilder

  2 maanden geleden
  En mensen zonder kinderen moeten ervoor opdraaien. 
 1. Vlamingen eerlijk over de verdeling van het huishouden: “De meeste mannen blijken nog steeds gemakzuchtige luieriken”
  PREMIUM
  De Morgen

  Vlamingen eerlijk over de verdeling van het huishouden: “De meeste mannen blijken nog steeds gemakzuch­ti­ge luieriken”

  Wanneer het op het huishouden aankomt, zijn vrouwen wereldwijd nog altijd de pineut, blijkt uit een onderzoek van de krant De Morgen. Hoe zit dat bij Vlamingen thuis? Zijn de taken netjes tussen de partners verdeeld of niet? Deze zes getuigenissen tonen dat het een hot topic is in elk gezin. “Mannen zijn van goede wil, maar veeleer domme krachten in het huishouden.”
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo