Op kruissnelheid zou de effectentaks naar schatting elk jaar 429 miljoen euro moeten opbrengen, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
Op kruissnelheid zou de effectentaks naar schatting elk jaar 429 miljoen euro moeten opbrengen, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © BELGA

Kamer zet licht op groen voor effectentaks

De plenaire vergadering van de Kamer heeft de effectentaks van de regering-De Croo donderdagavond goedgekeurd. Het ontwerp van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) kreeg de steun van de meerderheid, de oppositie stemde tegen.

99 reacties

 • boris paesen

  5 maanden geleden
  Hopla weer een extra belasting erbij. Of nee toch niet, dit keer noemt men het een taks. Toch straf dat men het licht niet op groen kan zetten voor een vergoeding van de bestolen ARCO gedupeerden.
 • Jelle koereur

  5 maanden geleden
  Iedereen maakt de veronderstelling dat het hier specifiek over effectenrekeningen staat van mensen met meer dan 1 miljoen euro. Maar het ontwerp dat er werd ingediend houdt rekening met de opmerkingen van het vorige afgeketste. Dit was dat het enkel geldig was voor natuurlijke personen. Ik vermoed dat fondsen enz er nu ook onder gaan vallen. Betekent dat iedereen die aan pensioensparen doet, die belasting treft. Ze zullen dit doorrekenen naar de eindklant. Wij dus.
 • Raphaël Defour

  6 maanden geleden
  Wanneer licht op groen voor de ARCO gedupeerden?
 • magda de munck

  6 maanden geleden
  Hopelijk wordt dit gedrocht zo vlug mogelijk afgevoerd door de raad van Staten.
 • eddy van dorst

  6 maanden geleden
  Tank en koop alles in Nederland brengt veel meer op dan beleggen.15 tot 25% goedkoper gesteld
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.