Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Kamer wil eenvoudigere energiefactuur vanaf januari 2022

De regering moet tegen januari volgend jaar werk maken van een eenvoudigere energiefactuur. Dat staat in een resolutie die vandaag unaniem groen licht kreeg in de plenaire Kamer.

25 reacties

 • Edmond Dillien

  1 maand geleden
  Een vereenvoudigde energie factuur maakt ze niet goedkoper en dan blijft ze nog altijd de 2de belastingbrief, maar Ja met 23.778 politieke mandaten dus ong.1 verkozene per 500 inwoners hebben ze in België nog steeds veel geld van doen, ong. 1 miljard€/jaar, om de blunderaars van dienst te vergoeden, he, en dan maken enkelen onder hen zich zorgen om een te gedetailleerde factuur, ze kunnen beter eens zien hoe ze die 23.778 mandaten kunnen afbouwen.
 • Gaston Miar

  1 maand geleden
  Eenvoudiger voor dezelfde veel te hoge prijs?
 • jos duriau

  1 maand geleden
  Het kan zeker eenvoudiger en goedkoper enkel de wil is er niet om het uit te voeren.
 • gustaaf carpels

  1 maand geleden
  Tja wat ik verbruik aan eletriciteit is het kleinste bedrag Wat op de factuur staat de rest zijn belastingen Terwijl wij als burgers elke kabel die gebruikt wordt voor thuis eletriciteit te verschaffen zelf betaald hebben via belastingen. De intercommunales zijn uitgedokterd door en voor de politiekers zodat ze duizenden euro's aan zitpenningen kunnen ontvangen boven hun duizenden euro's maandinkomen
 • Delphine Verstraeten

  1 maand geleden
  Ze zouden zich beter eens bezig houden met het afschaffen van het schandalige criminele capaciteitstarief waarbij je vanaf 2022 taksen zal betalen op electriciteit die je niet hebt verbruikt. Het wordt hoog tijd dat de winsten van de distributiebedrijven geïnvesteerd worden in de modernisatie van het net in plaats van te verdwijnen in de diepe zakken van de aandeelhouders.