Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Kamer verwerpt herziening Grondwet die Klimaatwet mogelijk moest maken

De plenaire Kamer heeft vannacht zoals verwacht de herziening van Grondwetsartikel 7bis niet goedgekeurd. Dat voorstel moest in de volgende legislatuur een bijzondere Klimaatwet mogelijk maken. Voor de goedkeuring was een tweederdemeerderheid nodig, en die was er niet: enkel de MR stemde met de linkse oppositie mee.

217 reacties

 • Bart Van Gool

  2 jaar geleden
  Niks gemiste kans, nu kan men eigenlijk stoppen met symboolpolitiek en werken aan echte oplossingen. Een goede zaak is het voor het klimaat , het niet aanpassen van de grondwet. Al stond Michel weeral aan de verkeerde kant van de geschiedenis, iets waar Walen al eens vaker last van schijnen te hebben.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Valvo is geen realist, maar een dromer die naast de realiteit staat. Als ze het klimaat willen verbeteren, dan zal men paradoxaal nieuwe kerncentrales moeten bouwen met de huidige technologie. Daarmee herwerk je ook nog eens 90-95% van oud kernafval en blijft er een beetje over. Ook zal dat de bruinkool, gas brandstof naar beneden halen. En deze investering het Belgisch geld in Belgsiche zakken houden ipv naar Suez Frankrijk. In totaliteit een verbetering voor klimaat en millieu.
 • Sabine verdonck

  2 jaar geleden
  Geen vrachtwagens meer door belgië laten rijden en vliegtuigen aan de grond houden en we hebben zuivere lucht en geen voedsel meer in de schappen.
 • Conrad Croonen

  2 jaar geleden
  Wanneer we met zen allen beslissen om te blijven rijden met de auto die we hebben ,beter nog geen auto te hebben,te wonen in het huis dat er is ,dezelfde kleren blijven dragen tot ze uiteenvallen ,geen tv ,pc,radio en allerlei elektronica meer gebruiken, alsook elektrische fietsen ! Zelf onze groenten telen en terug te leven van de jacht en de visvangst ,intussen geen kinderen meer bijmaken ,nergens naartoe gaan en wachten op het einde, dan zal het wel terug beteren!
 • Fabrice Braccio

  2 jaar geleden
  Draagvlak??? Toch niet bij de mensen die ik spreek hoor.De meesten zijn wel boos dat de "slimme meter" wordt opgesolfert aan de gewone burger en dat dit handenvol geld gaat kosten.Zonnepanelen gaan verdwijnen door de hebzucht van de grote bedrijven en de kleine man die die kosten moet dragen.Daar zou Groen beter iets aan doen.