Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kamer stelt stemming uitbreiding abortuswet opnieuw uit, dossier zet regeringsvorming onder druk

CD&V, N-VA en Vlaams Belang hebben opnieuw uitstel gevraagd en gekregen over het wetsvoorstel over de uitbreiding van abortus. Het uitstel komt er via een nieuwe, ondertussen derde vraag om advies aan de Raad van State. Die vraag werd met 55 stemmen goedgekeurd in de Kamer. Het dossier zette vandaag de relatie tussen de ‘drie koningen’ in de federale regeringsvorming zwaar onder druk. Ondanks het akkoord tussen CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn liberale compagnons om de stemming over de zomer te tillen, kwam MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez daar vanmiddag op terug. Als het wetsvoorstel gestemd zou worden, dreigde Coens te stoppen met zijn rol als ‘koning’. Het vertrouwen in de Wetstraat lijkt volledig zoek.

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Drie koningen zetten in op Arizona-coalitie: “Geen veto’s tegenover elkaar. We hopen dat men wil springen om met ons aan tafel te gaan”

  Drie koningen zetten in op Arizona-coalitie: “Geen veto’s tegenover elkaar. We hopen dat men wil springen om met ons aan tafel te gaan”

  Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) - de ‘drie koningen’ - hebben beslist welke coalitie hun voorkeur heeft. Dat is, op basis van politieke kleuren, de zogenaamde Arizona-coalitie. Concreet: een regering met CD&V, cdH, Open Vld, MR, N-VA en sp.a. Zonder de PS dus, en niet de klassieke tripartite die de socialisten eerder hadden gesuggereerd. De drie partijvoorzitters dringen aan op spoed en vragen “meer duidelijkheid” van de potentiële partners voor een nieuwe federale regering. “De intenties van minstens één politieke formatie zijn niet geheel duidelijk”, klinkt het.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar