Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Kamer stelt stemming over versoepeling abortuswet uit na nieuwe vraag aan Raad van State

De plenaire Kamer stemt vandaag niet over het wetsvoorstel om de abortuswet te versoepelen. CD&V en cdH hebben amendementen ingediend en kregen de nodige steun om daarover een advies van de Raad van State te krijgen.

1 reactie

 • Gerrit Versteele

  3 jaar geleden
  Uitstel om oa CD&V geen pijn te doen, zo vlak voor de Grote Bocht richting federale regeringsdeelname... Vergeet geen sorry te zeggen voor het verraad van Vlaanderen he, net zoals OVLD dat niet heeft gedaan.
 1. Van Peel (N-VA): “Abortuswet moet op onderhandelingstafel komen”, advies loopt vertraging op

  Van Peel (N-VA): “Abortuswet moet op onderhande­lings­ta­fel komen”, advies loopt vertraging op

  Als het van N-VA afhangt, wordt de mogelijke versoepeling van de abortuswet besproken tijdens de federale onderhandelingen. Dat zei Kamerlid Valerie Van Peel vanmiddag in Villa Politica. De Vlaams-nationalisten scharen zich daarmee achter het standpunt van CD&V, dat er al langer voor pleit om de gevoelige ethische thema's op de onderhandelingstafel te behandelen. Het advies van de Raad van State over de versoepeling van de wet laat ondertussen op zich wachten.
 2. Versoepeling van abortuswet? Raad van State spreekt zich niet uit

  Versoepe­ling van abortuswet? Raad van State spreekt zich niet uit

  De Raad van State spreekt zich niet uit over de sleutelelementen in het wetsvoorstel om de abortuswet te versoepelen. Ze zegt in haar advies dat de wetgever "een grote beoordelingsruimte heeft". Het bijzonder adviesorgaan maakt daarom zelf geen opmerkingen over het voorstel om de termijn voor abortus op te trekken van twaalf tot achttien weken, de verplichte bedenktijd te verlagen van zes naar twee dagen en om abortus volledig uit de strafwet te halen.
 1. Onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” op school waar leerlingen werden vernederd door leerkrachten, school werkt mee aan onderzoek

  Onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” op school waar leerlingen werden vernederd door leerkrach­ten, school werkt mee aan onderzoek

  Het parket van Oost-Vlaanderen voert in een Ninoofse GO!-school een onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” en zoekt - naast het verhoren van alle betrokkenen - naar objectief bewijsmateriaal. De onderzoekscel van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws publiceerde vrijdag getuigenissen over wantoestanden in de Middenschool met speciale klasjes voor leerlingen van 12 en 13 jaar met een autismespectrumstoornis.
 2. Vlaams bouwmeester boort plannen Boerentoren de grond in: “Verschrikkelijk, dit is spektakelarchitectuur uit de jaren 80”
  Antwerpen
  146

  Vlaams bouwmees­ter boort plannen Boerento­ren de grond in: “Verschrik­ke­lijk, dit is spektakel­ar­chi­tec­tuur uit de jaren 80”

  “Verschrikking en afschuw.” Dat voelde Vlaams bouwmeester Erik Wieërs toen hij het ontwerp van de Boerentoren voor het eerst onder ogen kreeg, zo vertelde hij vanmorgen op Radio 1. Volgens Wieërs zijn de plannen niet meer van deze tijd. “Het is niet omdat je een beroemd architect onder de arm neemt, dat je automatisch vernieuwend bent. Hier is totaal niks vernieuwend aan.”